Başkan Gürbilek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Evet alışamadık Sayın Gökçe!
AKP ilçe Başkanı Sayın Mustafa Gökçe sokağa çıkma kısıtlamasında evde canı sıkılmış olmalı ki gene algı yaratmaya çalışmış. Bak Sayın Gökçe; doğru alışamadık.
Açlığa, sefalete, yokluğa, alıştırdığınız memleketimizin haline alışamadık. Yalan verilerle toplumun sağlığını hiçe sayıp salgını bu duruma getirmenize alışamadık. Esnafı, çiftçiyi, turizmciyi, işçiyi, emekliyi, öğrenciyi, sağlık çalışanlarını, şiddet gören kadınlarımızı kısacası toplumun her bir ferdini çaresiz duruma düşürdüğünüz bu karanlık günlere hiç mi hiç alışamadık.
On Büyükşehir Belediye Başkanımızın ortak deklarasyonunda açıkladıkları günlük Covid-19 nedeniyle ölen vatandaşlarımızın sayısı belgelerle ortadayken sizin hala daha böyle önemli bir konuda vatandaşa yanlış bilgi vermenize, AKP’nin yalan, yalan ve yağma düzenine alışamadık Sayın Gökçe.
Belediyelerimiz gece gündüz demeden halkımız için hizmet ediyorken teşekkür edeceğine algı peşinde koşma derdindesin. Emeği ve hizmeti görmezden gelmenize şaşırmıyoruz ama sizde halk için çalışan CHP’li Belediyelerimizi görmeye alışacaksınız.
Kuşadası yıllardır görmediği hizmeti görüyor. Bu hizmetleri halkımız takdir ediyor. Ama biz, sizi de anlıyoruz. Kuşadası’nda esnaf ve turizm emekçileri ne halde diye düşüneceğine, çözüm üreteceğine yine hizmet fırtınasına karşı üflemişsin.
Güneşin balçıkla sıvanamayacağını bir türlü öğrenemedin AKP İlçe Başkanı Sayın Gökçe.