Türkiye, koronavirüs salgınıyla mücadelede zor günler geçiriyor. Hem salgının sosyal yaşama etkisi hem de ekonomik buhran vatandaşı içinden çıkılamaz bir duruma soktu. Çok sayıda esnafın iş yeri kapandı, binlerce kişi ise işsiz kaldı. Salgının başında kredilerle nefes aldırılmaya çalışılan esnafın dükkanlarına bu kez de kredinin ödeme tarihinde bir kez daha kilit vuruldu.

Salgınla mücadelede çeşitli ekonomi paketleriyle vatandaşların ödeme yükü hafifletilmeye çalışılırken, Aydın’da ilçe belediyeleri tarafından toplanan katı atık ücretleri can sıkmaya başladı. Bazı ilçelerde 100 liraya varan aylık ödemeler tahsil edilince vatandaşlar da isyan etti.

Yasa gereği ASKİ su faturalarıyla beraber toplanan katı atık ücretlerinin bedellerine tamamen ilçe belediyeleri karar veriyor. Alınan fahiş katı atık ücretlerinin nereye gittiğini bilmediklerini söyleyen vatandaşlar, “Bu zor zamanda bile tepemize katı atık ücretiyle biniyorlar. 100 lira katı atık ücreti mi olur? Yazıklar olsun” dedi.

‘AK Partili vekiller biraz da bunu incelesin’

Gelen katı atık ücretlerini ödemekte zorlandıklarını söyleyen vatandaşlar, “AK Parti milletvekilleri biraz da bununla ilgilensin. Katı atık rakamlarına baksınlar. Özellikle kendi partili belediyelerini de bir incelesinler. Bakalım ondan sonra ne diyecekler” ifadeleriyle tepkilerini gösterdi.