31 Mart 2019’da göreve gelen Mehmet Fatih Atay yönetimindeki Efeler Belediyesi’nin ihaleleriyle ilgili yeni iddialar gündeme gelmeye devam ediyor. Daha önce ilaçlama ihalesiyle Türkiye’nin gündemine oturan Efeler Belediyesi, şimdi de çevrimiçi ders içeriklerinin yer aldığı EFEDERS projesinin ihalelerinde usulsüzlük iddialarıyla gündeme geldi.

Yalnızca çevrimiçi ders içeriklerinin yer aldığı proje için bir yıl içinde 3 kez ihaleye çıkıldığı, ihalelerin de pazarlık usulüyle tek bir istekliye yönlendirildiği iddia edildi. İhaleye katılan Tales Elektronik A.Ş’nin yaklaşık maliyetlerden bin TL altına teklif vererek bir yıl içinde 285 bin, 320 bin ve 319 bin 900 liralık üç ayrı ihaleyi aldığı söyleniyor.

‘Fatih Atay 1 milyon TL’yi kalem kalem açıklasın’

İhalede usulsüzlük iddialarının gündeme gelmesinin ardından gözler Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’a çevrildi. Fatih Atay’ın Tales Elektronik A.Ş firmasına yaptığı ödemelerin Efeler halkının parası olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Fatih bey çıkıp bu parayı kalem kalem açıklasın. Neyin parası bu? Bu para nereye harcandı? Neden tek firmaya verildi bu iş? 3 ihaleyi de alması tesadüf mü? Bu soruların yanıtını versin” ifadelerini kullandı.