En çok oynanan ve sevilen oyunlara bakıldığında bunlar içerisinde önemli bir bölüm silah oyunları ile oluşturulmuştur.

 

Her yaştan insan tarafından oynanan silah oyunları düşmanları yenmek üzere kuruludur. Oyunun oynandığı arka plan oyundan oyuna farklılık gösterse de her biri oyuncular tarafından aksiyon dolu olarak görülür. Arenalar ya da ormanlar bu oyunlar için sıklıkla tercih edilen mekanlar arasında yer alır. Köşelerin arkasına mevzilenme fırsatı veren oyunlarda cephaneleri korumak da önemli görevlerden biridir. İnternet üzerinden çevrimiçi olarak oynanabilen oyunlar daha profesyonel ve gerçekçi olsun isteniyorsa bunlara alternatif olarak ücretli ve daha yüksek çözünürlüklü, içerikli oyunlar tercih edilebilir.

 

En Çok Oynanan Silah Oyunları

En çok oynanan silah oyunları geniş bir içeriğe sahiptir. Bunlar arasında kaktüs adam, bullet party, sniper reloaded, subway clash 3D, pixel gun apocalypse 3, Mr. Bullet, tactical squad, asi saldırı nişancısı, miami suç simülatörü 3B gibi pek çok oyun yer almaktadır. Özellikle çok oyunculu oyunlar daha heyecanlı ve maceralı görüldüğünden daha çok talep görmektedir. Düşmanları uzun menzilli tüfeklerle öldürmeyi sağlayan bu oyunlarda cephane her zaman geniş tutulmaktadır. Oyunların temel amacı ölmeden düşmanları öldürmek ve verilen görevi yerine getirmektir. Bunun için silah oyunları çevrimiçi şeklinde bilgisayardan ya da mobilden oynanabilir. İsteyen oyuncular bilgisayarlarına indirerek de oyunlara erişebilir.

 

En Sevilen Oyunlar

En sevilen oyunlar arasında ormanda oynanan oyunlar yer almaktadır. Bunlar paintball olarak da bilinmekte olup karşılıklı gruplar şeklinde oynanır. Oyunda renkli toplar kullanılmakta ve uzak mesafelerden atış yapılmaktadır. Bunun dışında kalan orman oyunları ise airsoft sporu olarak ifade edilmektedir. İnce plastik mermiler kullanarak oynanan oyun genellikle belli bir yaşın üzerindeki kişiler tarafından sevilmekte ve bu tür oyunlar çocuklar için pek fazla önerilmemektedir.