Kuşadası’nda 31 Mart 2019’dan sonra Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi bürokratları ve çalışanları hakkında iftira atmak, algı yaratmak amacıyla aktif olarak kullanılmaya başlanan sahte sosyal medya hesabıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. Sayfayı kullandığı iddia edilen isimlerin Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım ile eski Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yakın isimler olduğunun konuşulmasıyla başlayan süreçte, iftira çetesinin olası bir soruşturma sürecinden kurtulmak için kullandıkları taktikler de ortaya çıkmaya başladı.

Şahsi profillerinden sayfaya mesaj atıyorlar

Kuşadası Sosyal Medya Harekatı isimli sahte hesap üzerinden karalama kampanyası sürdüren iftira çetesinin elemanlarının, kendi şahsi profillerinden sahte hesaba mesaj yoluyla ileti yolladıkları, sonrasında ise sayfadan kendilerine mesaj yolu ile cevap verdikleri ifade ediliyor.

Olası bir soruşturma sürecinde kendilerini ‘Biz de bu sayfayı tanımıyoruz. İşte konuşmalarımız’ diyerek savunmayı planlayan çeteyle ilgili yasal sürecin de başlaması bekleniyor.

Çalım ve Kayalı sessizliğini koruyor

Öte yandan, hafta içinde gündeme gelen iddiaların ardından sahte hesabı kullananları finanse ettikleri iddia edilen Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım ile eski Belediye Başkanı Özer Kayalı sessizliğini koruyor. Çalım ve Kayalı’nın hesapla ilgili açıklama yapmamaları akıllarda soru işaretlerine neden oluyor.