CHP’li Meclis Üyesi Barış Altıntaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz gün demiştik ki; Aydın’da Türkiye’de “esnaf entübe”!
Böyle söyleyince birileri hoplamaya, zıplamaya başlamış. Zıplayın beyler, memleketin ahvalini gerçekten merak ediyorsanız sokağa çıkın, o açıklamanızı herhangi bir esnafa sorun bakalım ne cevap alacaksınız.
Memlekette faizi düşük tutacağız diye dövizi şahlandırmıştınız; faiz yükseldi bu sefer dövizle yarışa girdi. Demek ki neymiş; memlekete öyle bir “istikrar tablosu!” yerleştirmişsiniz ki, ne millet ne de yabancı yatırımcının size zerre miskal güveni kalmamış.
Ekonomik olarak harap ettiniz ülkemizi harap.
Gelelim bir diğer konuya; dedim ki Rıza vekile, şu hastanenin imarını taa Kasım 2015’de birlikte geçirdik, sen de ben de meclis üyesiydik, aradan geçmiş koca 5 yıl sen devlet hastanesinin bir bölümü tepemize yıkılınca gözünü açmışsın, şu 160 çürük okulu da tepemize yıkılınca mı yenileyeceksiniz? Tık yok bizim Rıza vekilden.
Ha sizlerde ne var? Kıskançlık… Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin her hizmetini baltalama hırsı… Şehrin gelişmesindense, kendi ikbaliniz… KIS-KA-NI-YOR-SU-NUZ… Bastıramıyorsunuz içinizde yanan Büyükşehir kıskançlığı ateşinizi.
Arkadaşlar, içinizde ki ateş; kıskançlık ateşi değil, hizmet ateşi olsun, hizmet!... Kıskanmakla geldiğiniz nokta ortada, Büyükşehir’i kıskanmayı bırakıp memleket meselelerine baktığınız gün, ben biliyorum ki, en azından görmeyen gözlerimizin perdesi kalkacak, esnafımızın, çiftçimizin halini sizler de görebileceksiniz, belki o zaman bir şeyler yapmayı düşünmeye başlarsınız, kim bilir?