Kuşadası Belediyesi tarafından Kuşadası’nın en büyük projelerinden biri olan Mars Colony projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Proje, önümüzdeki dönemde yapılacak olan şartnameler ve idari sözleşmeler ile belediyeye ait arsanın şartlarına göre hazırlanacak, buradan elde edilen gelir de söz konusu arazinin özel şartlarına göre kullanılacağı öğrenildi.

Büyük proje görünce kendilerini kaybediyorlar

Kuşadası’nda Ömer Günel ile başlayan büyük dönüşüm sonrası çılgına dönen iftira çetesi, bu kez de Mars Colony projesinin ardından yeni bir yalanı dolaşıma soktu. Başkan Ömer Günel’in yaptığı her köklü değişimin, her büyük projenin ardından çılgına dönen malum çete, bu kez de işin içine Sağlık Bakanlığı’nı da katarak Kuşadası halkını kandırmaya çalıştı.

Yalan çetesinin yeni palavrası: Sağlık Bakanlığı harekete geçmiş

Mars Colony projesiyle ilgili henüz herhangi bir ihale yapılmamışken, teknik şartname ve idari sözleşmenin hazırlanmamış olmasına rağmen yalan çetesinin yeni palavrası “Sağlık Bakanlığı belediyeye bağışlanan arazileri geri almak için harekete geçti” oldu.  

Söz konusu araziler ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış olmasına rağmen iftira çetesinin yalanı sahte hesaplardan servis edildi.

Arkalarında Çalım ve Kayalı olduğu iddia ediliyor

Yalanın servis edildiği Kuşadası Sosyal Medya Harekatı isimli sahte hesabın arkasında Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım ve eski Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın olduğu iddia ediliyor. Hesabı finanse ettikleri iddia edilen Çalım ve Kayalı’ya Kuşadalılar büyük tepki gösteriyor.

Ahmet Altunsoy’un şikayet ve servis ettiği iddiası

Öte yandan, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i karalamak için kurulan Kuşadası Sosyal Medya Harekatı isimli sayfayı destekleyenlerin arasına Ahmet Altunsoy’un da eklendiği ifade ediliyor. Altunsoy’un ayrıca, Mars Colony projesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı’na da gerçek dışı belgeler ile şikayette bulunduğu iddia ediliyor.

Ahmet Altunsoy’un, CHP’den, ÖDP’ye, Birleşik Sosyalist Partisi'nden, Boyner'in YDH'sına kadar gitmediği parti kalmamış ve en son meclis üyesi olabilmek için AKP’ye bile geçince Kuşadası siyasetinde “takunyalı komünist“ olarak anılmaya başlanmıştı.