Diğer illere göre ‘devlet yatırımlarından’ en az faydalanan illerden biri olan  Aydın’da değişen bir şey yok. İktidarın nimetlerinden faydalanamayan, AKP’li milletvekilleri tarafından her seçim dönemi söz verilen ancak seçimleri kaybedince unutulan sözlerin tamamı havada kaldı. Seçim döneminde havaalanı, otoban, adliye sarayı, rehabilitasyon merkezi gibi büyük projelerin sözlerini veren AK Partili vekiller, sadece ‘trafik lambası’ açılışı yaparak siyaset tarihine girmeyi başardı.

Rehabilitasyon merkezi yalan oldu

Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Yazıdere Mahallesi’nde 22 bin metrekare alan üzerine inşası planlanan, Avrupa Birliği standartlarındaki Ege Bölgesi’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezinin temel atma töreni, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından atılmış, törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri de katılarak butona basarak ‘hayırlı olsun’ demişti. Rehabilatasyon merkezinin temeli, Mustafa Savaş’ın Büyükşehir, Gürşat Kale’nin de MHP’den aday olduğu 31 Mart yerel seçimlerine 10 gün kala atılmıştı.

9 ayda biteceği duyurulan projede, söz verildiği tarihten bugüne 21 ay geçmesine rağmen tek bir çivi çakılmadığı ortaya çıktı. Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un kızı olan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un baba memleketi Aydın’a verdiği sözü tutmaması Aydınlılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Aydın’ın tek kârı ‘trafik lambası’ oldu

Aydın’ın iktidarın nimetlerinden faydalandığı tek konu ise ‘trafik lambaları’ oldu

Seçimlerden hemen önce İncirliova’ya sinyalizasyon sistemi kurulmasına AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş aracı olmuş, sonrasında da çalışmayan trafik lambalarının önüne giderek poz vermişti.