Doğada, ne zaman ne olacağı belli olmayan vahşi bir yaşamda hayatta kalmak için temel bilgi ve becerilere ihtiyaç duyulur. Sadece macerayı seven, doğada kamp hayatı yaşayan ya da avcılıkla uğraşan kişiler değil doğada yaşamayı benimseyen ve doğanın içinde olmayı seven herkesin hayatta kalma eğitimi alması gerekiyor. Seyahat ederken, kamp yaparken, doğa gezisine çıkarken güvenle bir yerlere tırmanmak, bir oyuğun içine girmek ya da bir ormanda rahat yürüyebilmek için gerekli olan bu eğitim, kısıtlı alanlarda verimli bir yaşam rutini sunar. Hayatta kalma eğitiminin kişiye cesaret, özgüven ve bilgi yüklemesi yaptığı aşikâr. Bazen sadece psikolojik olarak güçlü olmak bile zor durumla başa çıkmaya yardımcı olabiliyor. Bu nedenle soğukkanlılık, güçlü psikoloji ve temel yaşam bilgisini edinmek önem taşıyor.

Hayatta Kalma Kursları ile Hayatta Kalmak Mümkün

Hayatta kalma, hayatı idame etme kursları kişi ya da grupların doğada tek başına yaşamını idame ettirebilmesi amacı üzerine kuruludur. Kişi hem kendisini hem de arkadaş grubunu ya da ailesini bu eğitimlerle koruyabilir, öğrendiği şeyleri uygulayarak konforlu bir zemin hazırlayabilir. Bireysel ya da grup şeklinde verilen hayatta kalma eğitimleri, zorlayıcı bir içerikle hazırlanmış programda kişinin kendini önce test etmesini akabinde ise eksiklerini görüp geliştirmesini amaçlıyor. Bu kurslar sayesinde bilgi, pratik, uygulama ekseninde donanımlı bir eğitim veriliyor. Hazırlanmış senaryolarla birlikte bireysel ve grup olarak öğrenilen bilgiler pratiğe dökülebiliyor. Eğitimlerin içeriğinde çadır kurmaktan ateş yakmaya, yön bulmadan doğada aç kalmamaya kadar birçok önemli bilgi ve uygulama yer alıyor.

Birçok disiplinin bir araya getirilerek hazırlandığı hayatta kalma eğitimlerinde, katılımcılar son aşamaya geldiğinde kendini birçok şeye muktedir hissedebiliyor. Özsaygı, disiplin, koordineli çalışma, soğukkanlılık, sağlam psikoloji uygulamalı eğitimlerle birlikte katılımcıların kazandığı önemli özelliklerden oluyor. Hayatta kalma, hayatı idame ettirme ve kurtulma kurslarının katılımcılara kazandırdığı temel beceriler yaşam boyu kişiye eşlik ediyor, zor durumlardan soğukkanlılıkla kurtulmasına, doğada verimli zaman geçirmesine yardımcı oluyor. Eğitim alan kişiler bir süre sonra öğrendiği bilgileri, edindiği becerileri içselleştirerek spontane davranış haline getirerek kalıcı olmasını sağlıyor. Yaşam becerilerindeki bu iyileşmeler ise sadece doğada değil evde, işte, trafikte kısacası hayatın her alanında işe yarıyor.