CHP’li Özlem Ekiz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Öğretmenlerimiz, hayatımıza yön veren, kişiliklerimizi etkileyen ve çoğu zaman anne babamız gibi yanımızda durup, bize hayatı tanıtan en özel insanlar arasında yer alıyor. Başımız ne zaman sıkışsa ya da zor bir tercih yapmamız gerekse, onlardan destek alıyor ve fikirlerine koşulsuz güven duyuyoruz.

Ancak, sevgilerinin sınırı olmayan, bizi bizden iyi tanıyan öğretmenlerimizin; yıllardır çözülmeyi bekleyen ekonomik, sendikal ve özlük hakları sorunları varken, yaşadığımız pandemi süreci ile birlikte yeterli hazırlıkların yapılmadan geçildiği uzaktan eğitim ile yükleri daha da artmış durumda.

Salgın koşullarında sosyal devletin görevi; eğitim emekçilerinin alın terinden ve haklarından değil, yersiz yapılan ihalelerden, patronlara ve özel okullara verilen teşviklerden vazgeçmektir.

Haklarını korumak ve iyileştirmek yolunda her türlü demokratik mücadelede yanlarında olacağımızı belirtiyor, Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yolundan yürüyen tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.