Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Altıntaş şu ifadeleri kullandı:

Salgına karşı yeni tedbirlerin hayata geçtiği bu günlerde tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da yeni tedbirlerden etkilenen esnafımız yine ne yazık ki ekmek teknelerini kapattı. Yine o işyerlerinde çalışan kardeşlerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalmaya başladı.
Aslında AKP iktidarının ekonomiyi çöküşe sürüklemeye başladığı yıllardan sonra, yeni terminolojiyle ateşler içinde yanan esnafımız en nihayetinde entübe oldu.
Evet, tüm Türkiye’de ve Aydın’da artık esnaf entübe. Hal böyleyken Aydın’da AKP’de siyaset yapanlar bunun derdinde mi? Ne gezer. Onlar halen kronik Aydın Büyükşehir Belediyesi alerjisi ile yaşadıkları kronik kaşıntılarıyla uğraşıyorlar. Ne yaparsak Büyükşehir’i çalışamaz hale getiririz, nasıl olurda Büyükehir’i engelleriz. Bütün dert tasa bu.
Ancak Türkiye’nin, Aydın’ın, insanımızın derdi ne? Kapanan iş yerleri, ödenemeyen kredi borçları, bağkur, sigorta primleri. Sizin ekonomi girdabınızda, bir türlü dizginleyemediğiniz pandeminin altında esnaf kaldı, işçi kaldı, memur kaldı, çiftçi kaldı, emekli kaldı. Sizlere hayırlı işler.