31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin ardından aktif olarak kullanılmaya başlanan Kuşadası Sosyal Medya Harekatı isimli sahte sosyal medya sayfası üzerinden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi bürokratları ve çalışanları hakkında yüzlerce iftira içerikli paylaşım yapıldı. Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım ve Eski Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından finanse edildiği iddia edilen kişiler tarafından kullanılan sayfayla ilgili dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Toros Restoran yalanı Kuşadalıların büyük tepkisini topladı

Her satırı yalan olan, sadece Ömer Günel hakkında algı yaratmak için kullanılan sayfadan son olarak Toros Restoran yalanı atılmıştı. Kuşadası’nın en eski ve en saygın işletmelerinden Toros Restoranı da içine alan yeni bir yalan ve iftira kampanyası başlatan yalan çetesinin Özer Kayalı ve Ahmet Çalım ile bağlantısının gündeme gelmesiyle sert tepkiler gösterilmesi üzerine bu kez de ‘Bizim Kuşadası Sosyal Medya Harekatı ile hiçbir bağlantımız’ yok diye yeni bir yalanı devreye sokmaya çalıştılar.

Çalım ve Kayalı’yı iftira ekseninden uzaklaştırmaya çalıştılar

Kuşadası Sosyal Medya Harekatı isimli hesabın arkasında Ahmet Çalım ve Özer Kayalı’nın olduğunun iddia edilmesi üzerine bu iki isme yakın şahıslar sosyal medya üzerinden birbirlerine galiz hakaretler etmeye başladı.

Hesabı kullandıkları iddia edilen şahıslar, bu kez de Kuşadalılardan gelen tepkiler üzerine Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım ve Eski Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı iftira ekseninden uzaklaştırmaya çalıştı. Her iki isim de sosyal medya üzerinden birbirlerine ‘adi, lağım faresi, bu aşşağılıklarla bizim işimiz yok, ne idüğü belirsizler’ gibi ifadeler kullanarak dikkat dağıtmaya çalıştı.

Vatandaş tepkili: Herkes neyin ne olduğunu biliyor

Kuşadası Sosyal Medya Harekatı isimli sayfadan paylaşılan gönderilerin kendilerini rahatsız ettiğini ancak kesinlikle inandırıcı olmadığını söyleyen vatandaşlar, “Bu adamların ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Birisi Esnaf Odası’nın tüm imkanlarını Ömer Günel düşmanlığı için kullanıyor, diğeri de onun kameramanlığını yapıyor. Şimdi kalkmışlar birbirlerine sövüp dikkat dağıtmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.