Euro News'ın haberine göre, Hindistan'da 19 yaşındaki bir kadın, bir grubun tecavüzüne uğradıktan sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ülkedeki en alt sınıfı temsil eden Dalitlerin haklarını savunan Bhim Ordusu Partisi'nden bir grup protestocu, adı açıklanmayan, kast sisteminin en alt basamağından olduğu anlaşılan kadının iki hafta önce ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastane önünde protesto gösterisi düzenledi. Ülkedeki binlerce kişi ve muhalif partiler de sosyal medyada adalet çağrısı yaptı.

BÜYÜK TEPKİ 

Uttar Pradeş'in eski Başbakanı ve Dalit siyasetçi Mayawati, Twitter hesabında "Hükümet kurbanın ailesine mümkün olan tüm yardımı yapmalı ve suçluların hızla cezalandırılmasını sağlamalı" paylaşımında bulunurken, eski Başbakan Akhileş Yadav ise hükümeti kadınlara karşı işlenen suçlara karşı "duyarsız" olmakla itham etti.

Dalit siyasetçi ve aktivist Çandraşekhar Azad'ın partisi de genç kızın ölümü üzerine ülke çapında protesto çağrısında bulundu.

HER 15 DAKİKADA 1 TECAVÜZ

Ocak ayında yayınlanan en son hükümet verilerine göre 2018'de Hindistan'da her 15 dakikada bir kadın tecavüze uğradı. Söz konusu verilere dikkat çeken muhalefetteki Kongre partisi lideri Priyanka Gandhi Vadra da yaptığı açıklamada “Kadınlara neredeyse hiç koruma yok. Suçlular açıkça suç işliyor" dedi.

NE OLMUŞTU

Yerel basına göre, Dalitlere mensup 19 yaşındaki genç kız, 14 Eylül'de Uttar Pradeş eyaletinde 4 erkeğin tecavüzüne uğradı ve ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Kurbanın erkek kardeşi, saldırıdan sonraki 10 gün içinde polisin kimseyi tutuklamadığını belirterek, kız kardeşi için "Ölüme terk edildi. Canı için 14 gün mücadele verdi" dedi. Aile, yerel basına da saldırının baş zanlısının bölgede Dalitlere daima eziyet ettiğini söyledi. Tecavüz hadiseleriyle sık sık gündeme gelen Hindistan’da söz konusu olaylara yönelik kitlesel eylemler düzenleniyor. Fakat henüz hükümet tarafından caydırıcı önlemler alınmış değil. Son olarak ağustos ayında yine Uttar Pradeş eyaletinde 13 yaşındaki kız çocuğunun tecavüz edildikten sonra "vahşice" öldürülmesine sosyal medyada yoğun tepki gösterilmişti.