Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Paşinyan, savaşın 01:00 itibari ile sona ereceğini aktardı. Paşinyan, “Anlaşma benim ve halkım için inanılmaz derecede acı.” ifadelerini kullandı. Ermeni Başbakan, kararı askeri durumun derin analizi sonrası aldığını vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzalanan anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan, Rus barış güçlerinin Karabağ’a gönderilmesi konusunda anlaştı. Karabağ anlaşması, meselenin adil bir şekilde Azerbaycan ve Ermeni halkının çıkarları doğrultusunda çözülmesine yardımcı olacaktır. Karabağ’daki Azeri ve Ermeni güçleri tuttukları mevzide kalacaklar” ifadelerini kullandı.

Başkan Ömer Günel: Yıllardır süren hasret sona erdi

Ermenistan’ın teslim olmasının ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Yıllardır süren hasret sona erdi” dedi. Başkan Ömer Günel Azerbaycan bayrağı ile yaptığı paylaşımda, “Karabağ semalarında dalgalanacak olan Azerbaycan bayraklarına selam olsun! “ ifadelerini kullandı.