Başkan Koçak açıklamasında şunları söyledi:

İktidar partisinin tüm Türkiye’de baş aşağı gidişinde, ülkemizi içine düşürdüğü darboğaz ve pandemi kıskacında, Didim ilçe örgütleri cılız bir sesle cambaza bak cambaza yapıyorlar. Aslına bakarsanız artık onlarında ne takati ne de insanlara bir açıklama yapacak yüzleri kalmamış. Onca Didim esnafının Bağkur borcu, kira borcu orada dururken, geçtim kira borçlarını bari Bağkur borçlarına bir af getiremediler, esnafın devlete olan borcunu sildik diyemediler.

Onlar için bundan sonra esnafın derdini anlamaktaki birinci kriter inandırıcı olması. Onlar inanmadıktan sonra esnaf ölse de mahvolsa da olur.

Gelelim bunların mesnetsiz, temelsiz, içten içe biz ne yapmışız demiş olsalar da, yapmış oldukları açıklamaya.

Bakın bu otogar 2014 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne veriliyor, sonra ne hikmetse sihirli bir el araya giriyor Devir Tasfiye Komisyonu kararıyla elinden alınıp apar topar hazineye devrediliyor. Ha bu arada Büyükşehir aradan geçen zamanda da yeni otogarın projelerini hazırlatıyor. Sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi bir mücadeleye başlıyor, 3194 sayılı kanunun 11. Maddesi hiç şüpheye yer bırakmayacak kadar açık, siz kanunun üstünde misiniz diyor ama dinleyen kim? Ali kıran baş kesen olmuş, derebeyi olmuş bu beyefendiler kendi gözlerinde… İşte evrak, dosya orada, Didim Milli Emlak Müdürlüğü’nde. Boş lakırdı edeceğine kaldır şu telefonu da sor.

Ayrıca Didim Devlet Hastanesi bu yıl tamamlanıyordu ne oldu 150 yatak kapasiteyle yapılacağı vaat edildi, sonra 75 yataga düştü ve şimdi hastane temeli bile yok atılmadı.

Ya Didim cemevi tapusu? 31 Mart seçimlerinde sahte tapu dağıtarak oy istediniz, Nisan’ın ikinci haftası veririz tapuyu dediniz. Hani nerde tapu?

Ama, gelelim sadede, gelelim bunların derdine…

Bunların derdi tasası, varı yoğu memleketi içine düşürdükleri, kuyuyu gizlemek, rezilliği örtbas etmek.

Sayelerinde dolar bir yandan Euro bir yandan olimpiyat rekoruna koşuyor, ha bunlara sorarsanız, damat bakanlarına sorarsanız ekonomi hala iyi işaretler veriyor… Alice ailesi harikalar diyarında…

Nurettin Koçak

CHP Didim İlçe Başkanı