Kuşadası Belediye Meclisi, 2019 Mali Yılı Performans Programı, 2019 Ücret Tarifesi ve 2019 Mali Yılı Bütçe Tasarısı’nı görüşmek üzere Belediye Başkanı Ömer Günel’in başkanlığında Kervansaray’da toplandı. Toplantıda ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü 2021 Mali Yılı Performans Programı oylanarak kabul edildi. Performans Programı’nın ardından Ücret ve Tarife Komisyonu tarafından değerlendirilen 2021 Mali Yılı Ücret ile vergi, resim ve harç arifesi oylandı. Toplantıda son olarak 2021 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi görüşüldü. 2021 Yılı Mali Bütçesi’nde gider tablosu 270 milyon TL olarak kabul edildi.

‘Esas manipülasyonu siz yapıyorsunuz’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, toplantıda muhalefet tarafından kendisi ve yönetimi hakkında yapılan eleştirilere yanıt verdi.

1,5 sene içerisinde Kuşadası’na ciddi yatırımlar yaptıklarına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar hemşerilerimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Kentin hiçbir yerinde lağım akan yer yok. Varsa beni çağırın geleyim anında müdahale edelim. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu 160 milyon TL’lik yatırımla şu an Davutlar Mahallesi’nin merkezi dahil arıtmaya bağlı olmayan hiçbir yer yok. Bunu sizin grup sözcünüz ve meclis üyeniz Tacettin Özden bizzat yakından takip ediyor. Bu dönem Kuşadası’nda alt yapısı tamamlanmamış hiçbir yer kalmayacak” dedi.

Kuşadası Belediyesi’nin borcunun büyük bölümü AK Parti ve Fuat Akdoğan döneminden

Açıklamasına devam eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası Belediyesi’nin mevcut borç yükünün büyük bölümünün AK Parti ve Fuat Akdoğan döneminden kaldığını söyledi. Başkan Ömer Günel, “Büyük borçla devraldığımız Kuşadası Belediyesi’ni daha fazla borcun içene soktuğumuzu söylüyorsunuz. Biz elimizden geldiğince belediyemizin borç yükünü azaltmak ve tasarruf etmek için çabalıyoruz. Elimizdeki kısıtlı imkânlarla kentimizin çehresini değiştiriyoruz. Bu kurum büyük borç yükünü sizin partinizin yönetimde olduğu 10 yıllık süreçte edindi. Eğer bu yığınla borç Kuşadası Belediyesinin sırtına yüklenmemiş olsaydı biz bugün şu görmüş olduğunuz hizmetlerden çok daha fazlasını yapıyor olacaktık” ifadelerini kullandı.

AK Parti grubunun rakam oyununu Başkan Ömer Günel bozdu

Toplantıda dikkat çeken bir diğer konu ise muhalefetin Kuşadası Belediyesi’nin özel kalem giderlerinin 20 milyon TL olduğunu öne sürmesi oldu. Rakamın yanlış olduğunu açıklayan Başkan Ömer Günel, “Bizi manipülasyonla suçluyorsunuz. Esas manipülasyonu siz yapıyorsunuz. Özel kalem giderlerimizi 20 milyon TL olarak duyuruyorsunuz. Bu gerçek değildir. Kurumumuzun özel kalem giderleri 1 milyon 950 bin TL’yi geçmemiştir. Biz aldığımız her kararın arkasındayız. Açıklayamayacağımız hiçbir iş yok. Konser ve kültür faaliyetlerini angarya olarak değerlendirmenizi esefle kınıyorum. Bir turizm ve kültür kenti konserlerle kültür faaliyetleriyle anılır bizim ürünümüz bunlardır. Bunları yapmazsak ne Tacettin beyin oteli dolar, ne siz muhasebe ücreti alabilirsiniz, ne de burada turizmle uğraşan arkadaşlarımız para kazanabilirler. Dolayısıyla biz bunları yapmak zorundayız” dedi.

‘Kuşadası kamuoyu, kimin hizmet ettiğini kimin hizmeti engellemeye çalıştığını iyi biliyor’

Kuşadası’nın çehresini değiştirmek için kent estetik kurulunu kurduklarını ifade eden Başkan Ömer Günel,  “Çarpık kentleşmeyle uğraşacak birim yapı kontrol müdürlüğü değildir. Lütfen bunu bir kez daha gözden geçirin. Çarpık kentleşmeyle uğraşacak yer belediye meclisidir ve maalesef yine sizin de içinizde olduğunuz bir dönemden, bize bırakılan eser zaten yeterince çarpıklaşmış bir kenttir. Biz bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Bu meclisin ve bu belediyenin hiç bir şekilde imar açma yetkisi yoktur. Tam tersine kent estetik kurulunu kurduk. Bu belediye, bu yönetim kente estetik bir görünüm kazandırma çabası içindedir. Bu yüzden bir daha tespitlerinizi gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum. 3 dönemde yapılmış olan yol ve kaldırım yatırımını biz bir yılda yaptık. Neden çünkü kentin en büyük ihtiyacı alt ve üst yapı yatırımı olduğu için. Kimin bizim çabalarımızı alaşağı etmeye çalıştığını ve kimlerin onlara finansör olduğunu çok iyi biliyorum. Bu çabalar yersiz. Kuşadası kamuoyu kimin hizmet ettiğini kimin hizmeti engellemeye çalıştığını iyi biliyor. Bu nedenle ben kendi dönemimizin hem yıllık faaliyet raporlarını hem de dönem sonundaki değerlendirmesini Kuşadası kamuoyuna bırakıyorum” diye konuştu.