CHP’li Mersin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Birkaç gün evvel Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin askıda ekmek kampanyası hususunda yapmış olduğu çıkışı ibretle izledim. Esasen Sayın Bahçeli’nin çıkışı, doğru ve yerindedir. Kendisi, ifadeleri ile Türkiye’nin bugünkü fotoğrafını ve ülkemizin ekonomik durumunu ortaya koymuştur.

Bugün 240 gr ekmeğin fiyatının 2 lira düzeyinde olduğunu, kalabalık bir ailenin günde en az 5 ekmek tükettiğini değerlendirdiğimizde, asgari ücretli bir ailede aylık olarak yalnızca ekmeğe 300 lira ödemekle karşı kaşıya kalmaktadır.

Toplumsal olarak örflerimizde ve adetlerimizde yardımlaşmanın yeri ve rolü büyüktür. Elbette keşke bu türden durumlara hiç gerek olmasa. Ancak ülkemiz nüfusunun ciddi bir bölümü asgari ücretle geçimini sağlıyor ve hatta işsizlik oranını da hesaba kattığımızda on milyonlarca insan için belki de bu husus hayati önemde.

Biz askıda ekmek gibi bir kampanyayı asla eleştirmez ve hatta bireysel olarak katkı da koyarız, ancak bu durum, geldiğimiz noktada, ekonomik tabloya ne kadar dikkatli bakmamız gerektiğini apaçık gözler önüne seriyor.

Bu ülkesel tablodan hareketle ilimiz siyasetine döndüğümüzde, AKP vekillerinin içinde yaşadığı hayal dünyasını eleştirmekte, nasıl haklı olduğumuz ortaya çıkıyor.

Bakınız ücretli çalışanların tümünün alım gücü günden güne eriyor, dar gelirli ise artık açlıkla savaşıyor, resmen hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hal böyle iken vatandaşın gerçek sorunlarına, ekonomiye odaklanmak bir opsiyon değil zorunluluktur.

Bakınız bütçe teklifi ortada ve şimdiden 245 milyar TL’lik bir açıkla… İşin daha kötüsü, bütçe gelirlerinde yine en büyük gelir kalemi vergiler… %17’ye yakın vergi artışı öngörülmüş, 922 milyar TL öngörülen vergi gelirinin de yarısını KDV ve ÖTV’den almayı planlıyor AKP hükümeti.

Bu ne demek biliyor musunuz? Hem seni açlıkla sınıyorum hem de elindeki üç kuruşa da vergimi koyuyorum.

Yapmayın arkadaşlar… Biraz insaflı olun…

Vatandaşın sırtına bu denli binilmez.

Bu millet tarih boyunca, her hal ve şart altında evelallah varlığını sürdürmüştür, ancak koca bir milleti ekonomi ile savaştırmak, ancak iş bilmezliktir, yönetim zafiyetinin çilesini Türk halkına çektirmektir, başka izahı olamaz.