MHP Lideri Bahçeli, "Hali vakti yerinde her vatan evladı, kendisine en yakın ekmek fırınına gitmeli, eğer 2 ekmek alacaksa 3 ekmek parası ödemeli. Komşusu açken tok yatan bizden değildir" dedi. MHP liderinin çağrısına çeşitli siyasilerden de tepki geldi. Cumhur İttifakı mensuplarından olan, dolayısıyla devlet yönetiminde söz sahibi olan MHP’nin böyle bir kampanya başlatmasına tepki gösteren bazı siyasiler ve vatandaşlar, ‘Vatandaşın ekmeğe muhtaç olduğunu kabul ettiler’ şeklinde yorum yaptı.

Bahçeli’nin çağrısının ardından bir mesaj da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Barış Altıntaş’tan geldi. CHP’li Altıntaş mesajında, “Bir süreden bu yana büyük Türkiye gemisinin idaresindeki AKP hükümetlerinin, memleketimizi nasıl tehlikeli sulara sürüklediklerini, rakamlar vererek, hem de kimi zaman devlet kurumlarının resmi rakamlarıyla sizlerle paylaşıyor, göz önüne seriyorum. Sokakta gözlerini gerçeklere kapatanlar, kendi sırça köşklerinden başka gerçek tanımayanlar için; artık vatandaşımızın fukaralıkla değil açlıkla sınandığını izaha çalışıyorum. Şimdi görüyoruz ki; iktidar ortağı partinin Genel Başkanı da bizim gözler önüne serdiğimiz tabloyu idrak etmiş. O da; “vatandaş aç” diyor olacak ki; reçeteyi, 3 ekmek alabilecek parası olanın 3 ekmek parası verip 2 ekmekle fırından ayrılmasını, kalan 1 ekmeğin ise hali vakti yerinde olmayana gitmesini önermiş. Sayılarla arasının iyi olduğunu bildiğimiz Sayın Genel Başkanın yolundan gitsek bile mealen kendisi de vatandaşın %33’ünün, “aç” olduğunu adeta diliyle ikrar ediyor” dedi.

CHP’li Altıntaş açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Evet, yanlış duymadınız sevgili hemşehrilerim, AKP’nin iktidar ortağı partinin Genel Başkanı, bu milletin %33’ü “aç” diyor… “kuru ekmeğe muhtaç” diyor.
Yalnızca ekmek yemeyi milletimize reva görmüş olsalar da; simit ve çayı peynirsiz tüketmek üzerinden hesap yapan AKP’li vekilin hesabına alternatif, artık nur topu gibi bir kuru ekmek hesabımız var.
Isınmayı, sırtınıza giydiğiniz 2 parça kıyafeti, çocuğunuzun sütünü nasıl alırsanız alın bu hesaba göre.
İktidar koalisyonun Aydın’daki temsilcileri,
Bakın Aydın’da çok şükür Aydın Büyükşehir Belediyemiz oldukça kimse yatağa aç da girmiyor, açıkta da kalmıyor. Ama ülkede durum içler acısı. Millet ekonomik olarak can çekişiyor. Yaptığınız basit pansumanlar da artık bu gemiyi çevirdiğiniz tehlikeli menzilden döndüremiyor.
Gemi Allah göstermesin su almaya başlasa, ilk sizin terk edeceğinizden kimsenin şüphesi yok. Ama bu milletin her bir evladına, onların istikballerine yazık. Bugün doğan minik yavrumuzun bütün hayatı, ekonomik olarak sizin mavralarınız yüzünden ipotek altında ve borcunuzu ödemekle geçecek. Buna kimsenin hakkı yok.
Şimdi sizlerden dileğim, vatandaş sizden umudunu tümüyle kesmişken, asla sizin bu ekonomiyi kurtaramayacağınızı biliyorken ne Aydın’a ne de ülkemize bu eziyeti çektirmeden, millete dönüp güvenoyu istemeniz, çıkacak iradeye de saygı gösterip, ufak ufak oturduğunuz odalardaki kişisel eşyalarınızı toplamaya başlamanız.