CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaretinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar soruldu.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, “Bu konuda zaten Aydın halkı ve Türkiye cevabını verdi. Kadınların yaptığı bir ilçe kongresinde bu sözü söylemesi daha büyük bir facia bence. İlk önce tüm kadınlardan, sonra tüm annelerden özür dilemesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuksal çerçevede de suç duyurusunda bulunuldu” dedi.

“İnsan içine çıkmamalı”

Başkan Çerçioğlu’nun rantı birilerine değil, halka sağladığını vurgulayan CHP’li Torun, “Aydınlılar böyle başarılı belediye başkanı olduğu için çok şanslı. Yaptığı hizmetler bazılarını rahatsız etmiş olsa ki; hadlerini aşan kirli bir dil kullanmaya başladılar. Ne yaparlarsa yapsınlar gerçeği örtemezler. O sözleri kullanan kişinin şahsiyeti de sorgulanır, kullandığı ifade de sorgulanır. Kendisi de yargı önünde de hesabını verir. Tekrar o sözlerini buradan kınıyorum” dedi.

CHP’li Torun, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un insan içine çıkmaması gerektiğini söyledi.