İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürerken, yangında toplam 12 bin metrekare alan kullanılmaz hale geldi. Yangını haber alıp gelen AVM çalışanları ise manzarayı üzüntü içerisinde izledi.

Edinilen bilgiye göre yangın, Tokat Organize Sanayi Bölgesi girişinde bulunan bir AVM’de saat 05.00 sularında elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın çıktı.

12 bin metre kara kapalı alana sahip AVM’nin ön kısmında başlayan yangın kısa sürede AVM’nin tamamını kapladı.

Yangın kontrol edilemeyince depo olarak kullanılan iki katlı bir binaya da sıçradı. Tokat Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, çevre ilçelerden istenen takviye itfaiye ekipleri de destek verdi.

Yangın sırasında binada kimsenin bulunmadığı belirtildi. Yangını haber alıp olay yerine gelen iş yeri sahipleri ve çalışanlar gözyaşlarına boğuldu.

Yangında 3 saat geride kalırken, ekipler yangını söndürmek için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Öte yandan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu da olay yerine gelerek incelemede bulundu.

'CİDDİ BİR MAL KAYBI VAR' 

Eroğlu, "Herhangi bir can kaybımız şu anda yok. İçeride bir bekçimiz vardı. O da yangın başlayınca hemen dışarı çıktı. Ama çok büyük anlamda ciddi bir mal kaybı var. Allah cana vermesin de mala versin. Bu yaralar hep beraberce sarılır'' dedi.

BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA 

Yangının saat 06.00 civarlarında çıktığını söyleyen işletme sahibi Murat İbiş, ''Bekçinin araması ile haberimiz oldu. Geldiğimizde yangın küçüktü. İtfaiye ekipleri burada idi. Ama içeride yanıcı madde olduğu için sürekli büyümeye başladı. Halı, mobilya ve plastik ağırlıklı toplam 12 bin metrekare kapalı alan bulunuyor. Biz sadece yangını seyredebildik'' diye konuştu.Ekiplerin yoğun çabası sonucu büyük oranda kontrol altına alınan yangına müdahale sürüyor.