Konya'nın Akşehir ilçesinde 8 yıl önce etüt merkezinden evine gitmek için çıktıktan sonra kaybolan, 4 gün sonra da meyve bahçesinde cansız bedeni bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin katili Veli K., yakalanıp tutuklandı. İzmir'de bir olaya karışınca gözaltına alınan Veli K.'den alınan örneklerle, Çiftçi'nin tırnaklarındaki doku örneklerinin uyuştuğunun belirlendiği bildirildi.

Polis, yaptığı araştırmada Hatice'nin yolda yürürken kaçırıldığı bilgisine ulaştı.

En son tek başına mobese kayıtlarında görülen Hatice Çiftçi'nin, 4 gün sonra, kent merkezine 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçesinde cesedi bulundu.

600'e yakın kişi incelendi, kan ve doku örnekleri alındı

Cinayetin aydınlanması için başlatılan soruşturma kapsamında polis ve jandarma ekipleri küçük kızın tırnaklarındaki doku örnekleriyle karşılaştırmak amacıyla DNA testi için ailesi dahil yaklaşık 600 kişiden kan örneği alıp, bunların ifadelerine başvurdu. 

Ancak DNA testlerinden bir sonuca ulaşılamadı. Hatice'nin cep telefonundaki görüşmeler tek tek incelendi. Yine sosyal paylaşım sitelerinde görüştüğü kişiler incelemeye alındı. Ancak bundan da bir sonuca ulaşılamadı.

Doku örnekleri uyuşunca tutuklandı

İzmir'de cumartesi günü bir olaya karışınca gözaltına alınan Veli K.'den alınan örnekler, 8 yıl önce öldürülen Hatice Çiftçi'nin tırnaklarından alınan doku örnekleriyle uyuştu. 

Veli K. yapılan sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece Hatice Çiftçi'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.