Bilim Kurulu toplantısı sonrası gazeteciler bu kritik soruya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dünyada sokağa çıkma yasağı ile ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını ve bu uygulamaların daha çok tercih edilmediğini biliyoruz. Türkiye içinde sokağa çıkma yasağı söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu'nun da böyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim" dedi.

Son günlerde artan corona virüsü vakaları ‘sokağa çıkma yasağı gelecek mi?’ sorusunu da beraberinde getiriyor.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası gazeteciler bu kritik soruya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Dünya ülkelerinin bunu tercih etmediğini ifade eden Bakan Koca, “Dünyada sokağa çıkma yasağı ile ilgili benzer kısıtlamalardan uzak kalındığını ve bu uygulamaların daha çok tercih edilmediğini biliyoruz. Türkiye içinde sokağa çıkma yasağı söz konusu olmadığını ve Bilim Kurulu’nun da böyle bir önerisinin olmadığını söyleyebilirim” dedi.

ESNEK ÇALIŞMA VE ULAŞIM AÇIKLAMASI

Bakan Koca, esnek çalışma ve ulaşımla ilgili de “Bilim Kurulu, bir takım düzenlemelerin sadece kamu için değil, özel sektör için de olmasını öneriyor. Burada özellikle il hıfzıssıhha kurullarının özel kurumlar için de karar alabileceğini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

CORONADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı 16 Eylül Çarşamba gününün tablosuna göre, son 24 saatte 63 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu can kaybı 7 bin 249 oldu. Bin 771 yeni vaka tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısı 296 bin 391'e yükseldi.