Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, birkaç sene önce Didim’de kanunsuz şekilde inşa edilen bir inşaatla ilgili mücadele başlattı. Dönem dönem tehdit ve şantaj içerikli mesajlar alan Başkan Atabay’la ilgili bir video karanlık bir el tarafından dolaşıma sokuldu. Başkan Atabay, kendisine kurulan kumpasın ‘ranta izin vermediği’ için kurulduğunu ve geri adım atmayacağını net bir dille ifade edince konu çok fazla gündemde kalmadı.

Uşşaki tarikatındaki istismar olayından sonra ‘kumpas’ yeniden kurgulandı

Geçtiğimiz günlerde Uşşaki tarikatında Fatih Nurullah isimli şaklabanın 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği gündeme gelmiş, olay günlerce konuşulmuş ve infiale neden olmuştu. Uşşaki tarikatında yaşanan istismar olayından sonra harekete geçen kumpasçılar bu kez de Başkan Atabay’la ilgili kendisine ait olmayan yeni görüntüleri kurgulayarak dolaşıma soktu.

Mehmet Özışık sözde ‘mağdure’ ile konuştu

Konuyu yeniden gündeme getirmeye çalışan gazeteci Mehmet Özışık, sözde tecavüz mağduru kadınla tele-röportaj yaptı. Mehmet Özışık’ın görüştüğü kadının kim olduğu, kimler tarafından konuşturulduğu bilinmiyor.

Sesini yayınlayan, ancak görüntü vermeyen kadının olayla alakasız başka bir isim olduğu söyleniyor.

YALAN 1 - Özışık’a ‘sekreterin yanında oturduktan sonra başkanla görüştüm’ dedi, A Haber’e ‘sekreter numaramı alıp gönderdi’ dedi

Mehmet Özışık’ın konuşturduğu sözde mağdure, “Sekreterin yanında yarım saat kadar oturdum. Sonra girdim. Bu saatte beni dinledi ama şimdilik ne iş olur ne gider söyleyemeyeceği için daha müsait bir zamanda konuşmak istediğini söyledi. Akşamüzeri de Ali Çağlar diye birisi beni alarak Akköy’de çiftliğine götürdü” dedi.

A Haber’de konuşan kim olduğu bilinmeyen bir başka kadın ise, “2016'da bir kış günü Didim Belediyesi'ne gittim. Burada Başkan'ın sekreterine iş aradığımı, başkan ile görüşmek istediğimi söyledim. Masada bulunan bir kâğıt parçasına numaramı yazdı. Mesai saatinden sonra kendisini Ali Çağlar olarak tanıtan bir kişi beni aradı” dedi.

YALAN 2 – Uyuşturucu yalanına sarıldılar, ellerinde patladı: Önce ‘ot’ dedi, sonra ‘burunlarından çektiler’ dedi

Konuyla ilgisi olmayan bir kadını konuşturdukları düşünülen Mehmet Özışık ve A Haber’in kendi yayınladıkları röportajlardaki tutarsızlıklar olayın iç yüzünün ne kadar farklı olduğunu gözler önüne serdi.

Mehmet Özışık’ın sözde mağdure ile yaptığı ilk röportajda çiftlik evinde ‘esrar maddesi’ içildiği öne sürülmüştü. Ancak daha sonra A Haber’de konuşturulan kadın ise kokain içildiğini ve kendisinin de yanlışlıkla içtiğini iddia etti.

Yandaş basının gündemden düşürmediği olayın mağduru olduğu iddia edilen kadının aynı olayda anlattığı birbirinden farklı ifadeler vatandaşlar tarafından da inandırıcı bulunmadı.

YALAN 3 – Evlendiği için şikâyetçi olamıyor dediler, telefonda kendi sesiyle konuştu

Sözde mağdurenin evlendiği, yuva kurduğu için Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında şikayetçi olamadığını öne süren yandaş medyanın aksine konuşturdukları kadın kendi sesiyle Mehmet Özışık’a röportaj verdi.

Adını açık açık kendi sesiyle söyleyen kadının evlendiği, yuva kurduğu gibi dramatik kelimelerle vatandaşın duygularının istismar edilmeye çalışıldığı söyleniyor.

YALAN 4 – Mehmet Özışık’a kendi sesiyle, A Haber’e ‘değiştirilmiş sesle’ konuşturuldu

Mehmet Özışık ile röportaj yapan kadının kendi sesiyle röportaj yaptığı ancak A Haber’de konuşan kadının sesinin kalınlaştırılarak konuşturulması dikkat çeken başka bir konu.

İki röportajın da farklı farklı kadınlarla yapıldığı ve seslerin birbirine benzememesi nedeniyle A Haber’de yayınlanan görüntülerdeki kadının sesinin değiştirildiği düşünülüyor.

YALAN 5 – Görüntüler kurgu, sesler montaj

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yönelik kurulan kumpas görüntülerinde sesin ve görüntülerin montaj olduğu, bazı bölümlerin ekleme yapılmak suretiyle kamuoyunda ahlaksız bir kampanya başlatıldığı belirtiliyor.

Görüntülerin tamamen kurgu ve montaj olduğunu ifade eden uzmanlar, yapılan ekleme-çıkarma ile algı yaratılmaya çalışıldığını ve ekleme yapılan yerlerin amatörce kurgulandığını söyledi.