CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek’in açıklaması şöyle:

“31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin sandıkta elde ettiği başarıyı bir türlü sindiremeyen malum çevreler yine iş başında. Şer odakları, seçim döneminde attıkları iftira ve yaymaya çalıştıkları gerçek dışı haberlerin işe yaramaması üzerine idrak ve muhakeme kabiliyetlerini iyiden iyiye yitirdiler. Ne yapacağını şaşıran aynı şer odakları, akla ziyan iddia ve suçlamalarla Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri ve yöneticilerini yıpratmak, itibarlarını zedelemek için hayal güçlerine sığınmaya başladılar.
Hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan yalanlarını, tetikçileri olan ve bizzat finanse ettikleri basın kuruluşları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla yayarak sandıkta alt edemedikleri Cumhuriyet Halk Partisi’ni belden aşağı ve kalleşçe yöntemlerle gözden düşürmeye çalışıyorlar. Bunu yaparak kendilerine siyasi avantaj sağlayabileceklerini düşünecek kadar büyük bir acziyetin pençesinde kıvranıyorlar. Hem de kendilerini komik duruma düşürdüklerini, yenilginin acısı ile giriştikleri her hamlenin halkımız nezdinde dönüp dolaşıp kendilerini vuracağını bilmeden ve “gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu (!) olduğunu” unutarak.
Ve bir şeyi daha unutuyorlar: Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir ve çok köklü bir siyasi geleneğin sahibidir. 97 yıllık tarihi boyunca nice ayak oyunlarına, sistematik karalama kampanyalarına, yalan üzerine kurulu siyasi hamlelere maruz kalmış ve gücünü halktan alan anlayışı ve duruşu ile hepsinin üstesinden gelmeyi başarmıştır. Tarihsel olarak taşıdığı misyonun ve mirasın bilinci içerisinde olan Cumhuriyet Halk Partisi, tüm saldırı ve girişimlerden güçlenerek çıkmış ve geldiğimiz noktada iktidar yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bugün karşı karşıya kaldığımız karalama kampanyası malum çevrelerin bunu çok iyi biliyor olmalarının yarattığı endişe ve telaştan kaynaklanmaktadır.
Bizler, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millete efendilik yoktur; hizmet etme vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur" anlayışı ile çalışan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ve yöneticiler olarak bu süreci de birlik, beraberlik içerisinde, sadece ve sadece halkımıza hizmet etmeye devam ederek aşacağız. Çünkü bizim mayamızda ve kültürümüzde yalan dolan, iftira, ayak oyunu, belden aşağı siyaset ve kara propaganda yoktur. Bizler Türk adaletine güvenmeye devam eden Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak hakkımızda gerçeği yansıtmayan haberler yoluyla algı yaratmaya çalışan, bunu paylaşan tüm kişi ve kurumlarla ilgili yasal süreç başlatarak kendileri ile yargı önünde hesaplaşacağımızın bilinmesini istiyoruz”