CHP’li vekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Aydın’da yapılması gereken acil işler şunlardır:

Türkiye’de işletmede bulunan jeotermal santrallerin %58’i Aydın’da bulunmaktadır. Plansız ve denetimsiz faaliyet gösteren bu santraller, Aydın’ın havasını, suyunu, tarım alanlarını, meralarını yıllardır kirletmektedir. Gerekli denetimler ve ölçümler yapılarak mevzuata uygun olmayan santrallerin ruhsatları ve ilgili ÇED Kararları iptal edilmelidir. İzin süreci devam eden santraller durdurulmalıdır.
Yeni maden sahaları için ilan edilen yerler artarak devam etmektedir. Sadece Aydın’da şubat ayında 5 bin hektara yakın alan, geçtiğimiz ay ise 10 bin hektara yakın alan ihale ilanına çıkarılmıştır. Bu alanların ne kadar sit alanı, mera, orman, tarım alanı, yerleşim yeri ya da kültür mirası alanı içerdiği tespit edilip açıklanmalıdır. İnsan sağlığı ve ekosistem göz önüne alınarak ihale ilanları iptal edilmelidir.       
Çiftlik jeotermal sahası şehrin ısıtılması için derhal Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmeli, kamu ve Aydın halkına geri kazandırılmalıdır.
8 defa ihaleye çıkarılan ve 3 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi yapılıp onaylanan Aydın Denizli Otoyolu, araç geçiş garantili şekilde yandaş şirketlere peşkeş çekilmektedir.
Yapılan ihalede taahhüt edilen araç geçiş sayısı ile gerçek rakam uyuşmamaktadır. Bu yüzden proje ihalesinin iptal edilerek, projenin genel bütçe ile hazineden yapılması gerekmektedir. Ve her halükarda mevcut yapılmış olan ihale şartnamesinin şeffaflığın sağlanması adına kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir.
Aydın Didim’deki devlet hastanesi fiziki şartları ve sağlık hizmetleri açısından yetersizdir.  Bu ilçemize yaz nüfusunu da kapsayacak şekilde hizmet verebilecek yeterli kapasitede yeni bir hastane yapılmalıdır.
Efeler ilçesinde yıllardan bu yana yapılması planlanan, yeni Adliye Sarayı acilen yapılmalıdır.
Çıldır Havalimanı yıllardır Aydın’ın gündemindedir. Aydın'ın ihracatına da olumlu katkı sağlayacak havaalanı, yolcu taşımacılığına derhal açılmalıdır.
Aydın’da 760 devlet okulundan 160'ının depreme dayanıklı olmadığı belirtilmiştir. Bu okulların derhal depreme dayanıklı hale getirilmesi, güçlendirme çalışmalarının yapılması gereklidir.
Tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin girdi maliyetlerini azaltıcı tedbirler alınmalı, tarım destekleri yeterli miktara çıkarılmalı ve zamanında ödenmeli, üretim teşvik edilmelidir.  2020 yılı destekleme tebliği derhal yayınlanmalıdır.
Aydın’ın dış pazara daha rahat ulaşmasını sağlayacak ve dolayısıyla yatırımcının da ilgisini çekecek Aydın-Çine- Güllük Demiryolu Projesi faaliyete geçirilmelidir.  
Aydın- İzmir Çift Hat Demiryolu projesinin hizmete açılması için gerekli adımlar atılmalıdır.
Ankara- Aydın arasında hızlı tren hattı yapılmalıdır.
Yatırım teşviklerinde Aydın 2.Bölgede, benzer özelliklere sahip sınır komşusu Manisa ise 3.Bölgede yer almaktadır. Bu dengesizliğin giderilmesi için Aydın’ın 3. Bölgeye alınması gereklidir.
İktidar partisi adaylarının seçim sürecinde ortaya attıkları 20 bin kişilik stadyum vaadi unutulmuştur. Derhal hayata geçirilmelidir.