Yazılı bir açıklama yapan Başkan Mersin, “ Aydın kamuoyu yıllardan bu yana; tüm Türkiye'de olduğu gibi, esnafının, çiftçisinin, emeklisinin düştüğü hali konuşadursun, bir çözüm, bir derman için dört dönedursun, bütün bunların müsebbibi iktidar partisi AKP'nin Aydın örgütü, yöneticileri, milletvekilleri, bir dahaki yerel seçimde kim Büyükşehir adayı olacak onun derdiyle yanmaya devam ediyor. Mevcut vekil;  Şu vekil aday olsun, bu olmasın diyor, eski vekil; hayır şöyle olsun diyor onun dediğini beğenmiyor, bunlar Aydın halkının gözünün içine baka baka çadır tiyatrosu oynuyorlar” dedi.

Ekonomi üzerinden örnekler vererek açıklamasına devam eden Başkan Mersin, “Bunlar tiyatrolarını oynayadursunlar, biz şehrimizin gerçek gündemine, halkımızın derdine tasasına bakmaya devam edelim. Bakın geçenlerde ne dedim? Çokomelli Bakan; "Dövizle ne işiniz var? Dövizle mi maaş alıyorsunuz?" deyip milletle adeta dalga geçiyor dedim. Bakınız bu hükümet, bizim yerli ve milli üretimimize, ziraatçımızın ürettiği ürüne zerre miskal, kıymet vermezken, çiftçimizi, mazotun, gübre fiyatının, işçilik maliyetlerinin altında lime lime doğrarken, geçen yılın ilk altı ayıyla, bu yılın ilk altı ayı arasında, memleketimizde yokmuş gibi dövizle ithal ettiğimiz tarım ürünlerinin miktarı yayımlandı. Sıkı durun sevgili hemşehrilerim,

Bizim çiftçi ürününü satacak yer bulamazken, geçen yıl altı ayda 147 bin ton mercimek ithal etmiş bu memleket, bu yılın aynı döneminde ise tam 324 bin ton. Nohutta rakam 5,4 bin tondan, 12,5 tona, pirinçte 120 bin tondan, 179 bin tona çıkmış. Bakın TÜİK diyor ki; bu memleket bu saydığım tarım ürünlerinin de içinde olduğu 10,156 farklı tür ürünü dövizle ithal ediyor. Memleket ithal cenneti olmuş. Elektrik mühendisleri odası başkanı diyor ki; kardeşim döviz artışıyla elektriğe gelen 21 aylık real zam %54!” ifadelerini kullandı.

Başkan Mersin açıklamasının devamında şunları söyledi:

Şimdi ben bu rakamları neden verdim? Ortada tüm girdi maliyetleri dövizle gelen, doğrudan ve dolaylı maliyeti yansımalarla uçmuş; çiftçi, esnaf, sanayici. Öte yandan dövizle pirinç ithal ettiren memleket... Ya, siz bu ülkeyi ne hale getirdiniz böyle? Bu Aydın'daki AKP milletvekillerine artık söyleyecek söz bulamıyorum. Umurlarında değil, insanımızın cebindeki, mutfağındaki yangın, iddia ediyorum, zerre kadar umurlarında değil.
Pirincin ithal, sarımsağın samanın ithal, arpa ezmen dövizle ithal, ama benim çiftçim üretince, satacak yer bulamasın, para etmesin. İşte son tahlilde üzülerek söylüyorum, ne Aydın ne de memleketin ahvali bunların umurlarında bile değil... Ama az kaldı; İstanbul' un fethinden evvel meleklerin dişi mi erkek mi olduğunu tartışan Konstantiniyeli yöneticiler misali, bunlar birbirlerinin adaylık hayallerini tartışadursun; CHP'nin Türkiye iktidarı ile yerli, milli, kendine yeten, ürünleri para eden, refah içindeki halkıyla mutlu Türkiye'ye çok az kaldı...
Az daha sabır ey halkım...

Editör: Haber Merkezi