İl Müdürü Ramazan Harman açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizi derin acılara boğan ve birçok canımızı kaybettiğimiz Marmara Depreminin üzerinden 21 yıl geçti. Bu büyük deprem, 17 Ağustos 1999'da yerel saatle 03.02' de merkez üssü Gölcük’te meydana gelmiştir. 45 saniye süren deprem, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir bölgede ve tüm Marmara'da hissedilmiştir. Kayıtlara göre 18.373 vatandaşımız vefat etmiş, 23.781 kişi yaralanmış, 285.211 ev ve 42.902 işyeri hasar görmüştür.
Ülkemizin ve özellikle ilimizin deprem kuşağı üzerinde olması, olası depremlere karşı her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. Aydın AFAD olarak eğitim ve tatbikatlarla vatandaşlarımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektör kuruluşlarına ve okullarda öğrencilerimize yönelik eğitimlerle; deprem öncesine, sırasına ve sonrasına toplumumuzu hazırlamaya çalışıyoruz. Afetlere hazırlık birinci görevimiz olmalı, afetlerle yaşamayı öğrenmeli ve afetlerin zararlarını yaşanmadan önce en aza indirmeliyiz.
Deprem öncesinde; Yapı Tekniğine ve İnşaat Yönetmeliğine uygun inşa edilmiş sağlam binalarda oturulması, binaların tehlike ve risklere karşı güçlendirilmesi, DASK’a bağlı Zorunlu Deprem Sigortasının yaptırılması, yapısal olmayan tehlikelerin belirlenmesi (Eşyaların sabitlenmesi), aile afet planının yapılması, evimize en yakın toplanma alanlarının e-devlet üzerinden öğrenilmesi, afet ve acil durum çantasının hazırlanması alabileceğimiz başlıca önlemlerdir.
Ülkemizde can ve mal kaybına neden olan afetlerin yaşanmaması temennisiyle 17 Ağustos Depreminde hayatını kaybetmiş bütün vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diliyoruz.