Yazılı bir açıklama yapan Başkan Gürbilek, “AKP Aydın Milletvekili Sayın Metin Yavuz Kuşadası’nda devletin polisi nezaretinde emniyet kordonu içine alınan alanda organize ettiği bir canlı yayın programında, kendisine yönetilen ülke problemleri ile ilgili soruları es geçerek, gündemi Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesinin hizmetlerini karalamaya yönelik açıklamalarla geçiştirmek istedi. Ancak kendisine önemle hatırlatmak istediğimiz konular var. Ülke ekonomisi artık alarm bile vermiyor. Entübe olmuş hasta pozisyonunda. Döviz kuru yükselişi karşısında Türk Lirası reel olarak iki yıl içinde %80 değer kaybetti. Vatandaş markete gittiğinde artık gramla alışveriş yapıyor. Asgari ücret artışı oranı enflasyonun altında ezildi. Vatandaş yoksulluk sınırının çok altında kazanç sağlayabiliyor. Pandemi sürecinin olumsuz etkileri ile beraber her gün yüzlerce işyeri kepenklerini kapatıyor. Üretim yapacak fabrika kalmadı. Yıllardır tek gösterebildiğiniz üretim, yol yapmak. Yollarımızın hali de ortada. Bugün evlerde aşı kaynatacak bir tüp bile son iki yıldaki artışla 89 TL olan bir tüp bugün 120 TL oldu yani %40 zam gördü. İnsanlar yakında evlerinde çorba kaynatacak ocağı yakamayacaklar” dedi.

“Ne olacak bu memleketin hali?”

Ülke ekonomisi başta olmak üzere AKP’li Yavuz’a sorular soran Başkan Gürbilek, “Sayın Milletvekili Metin Yavuz’a soruyoruz ne olacak bu memleketin hali. 20 yıldır iktidardasınız. Başkanlık sistemi gelecek her şey düzelecek diyerek vatandaşlardan oy talep ettiniz. Başkanlık sistemi geldi ama cumhurbaşkanı bile bu sistemin yürümediğini itiraf etti. Dünyanın en önemli tarım ülkelerinden biri olan Türkiye’yi tarımda dışa bağımlı hale getirdiniz. Samanı bile ithal ediyoruz. Hayvancılığı aynı şekilde bitirdiniz. Artık et ve süt ürünlerini ithal eder hale geldik. Doğal kaynaklarını kullanmadığınız gibi yabancı firmalara peşkeş çekilen maden ocakları HES barajları ile ormanları doğal su kaynaklarını kirlettiniz. İnsan sağlığı ile sorumsuzca oynadınız. AK parti yönetiminde belediyelere gelince imkanlar da sınır tanınmıyor. Ama CHP’li belediyelere gelince yapılan hizmetler bile engellenmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürbilek açıklamasının devamında şunları söyledi:

Sayın Metin Yavuz, bugün ülke yönetiminde iktidar olan partiniz son 18 yılda kaç fabrika açtı? 18 yılda sınır komşu devletler ile düşman hale geldi. Parti adınız Adalet ve Kalkınma Partisi ama 18 yıllık iktidarınız da bu. Ülkede adalet mekanizması çöktü. Vatandaşın adalet sistemine güveni kalmadı. Son 18 yılda kalkınma adına dışa bağımlılıktan başka bir adım atılmadı. Yerli ve milli üretim diye çıktığınız yolda yerli olan her bir fabrika yabancı sermayelere satıldı.
Sayın Metin Yavuz, Türkiye’nin en başarılı yerel yönetimlerinden biri olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kuşadası Belediyesi’ne karşı başlattığınız karalama çalışmalarınıza bir son verin. Bölgede eleştirdiğiniz sorunlar yine aslında sizin iktidarda olan partinizin yönetiminde olan kurumların çalışmalarıdır. Son günlerde sık sık gündeme getirdiğiniz konuda bile DSİ kanalını kanalizasyon çalışmaları diyerek vatandaşı manipüle etmek istiyorsunuz. Ama bu halk sizin bu algı operasyonlarınıza artık inanmıyor.
Sayın Milletvekili Metin Yavuz, lütfen kalan milletvekilliği süreciniz de dibe batırdığınız ekonomiyi nasıl düzeltiriz onun derdine düşün. Aydın Büyükşehir Belediyemizin ve Kuşadası Belediyemizin hizmetlerini karalayarak bir yere gelemeyeceğinizi kabul edin. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz.