CHP’li Kılıç, “8 yada 10 artık hepimizin kaç kere iptal edildiğini saymakta zorlandığımız Aydın Denizli otoyolu ihalesi müjdelerini verişinden biliriz Aydın AKP Milletvekili Metin Yavuz'u. Gerçekleşmeyen müjde vermeyi çok sever kendisi” dedi.

AKP’li Metin Yavuz’u gerçekleşmeyen vaatler nedeniyle de eleştiren Kılıç, “Mesela 31 Mart yerel seçimlerinin hemen öncesinde Didim Cemevi’nin tapusunu bizzat ben vereceğim diyerek sokaklarda dağıttırdıkları fotokopi kağıdıyla müjdelemişti Cemevi’nin tapu sorununu çözdüğünü. Üstünden 15 ay geçti hala ortada resmi bir tapu senedi yok” dedi.

“Çaresizliklerine vermemek elde değil”

Açıklamasında AKP’li Yavuz’a sert tepki gösteren ve Taşburun sorununun geçmişini aktaran CHP’li Kılıç, “Verdiği hayali müjdelerle kamuoyunu önce umutlandıran sonra hayal kırıklığına uğratan Yavuz; Didim Taşburun mevkiinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu iddia ettiği yolun kendisinin girişimleriyle karayollarınca yapılmaya başlandığını iddia etmiş. 47 yıllık sorunu tek bir girişimle çözdüğünü de. Oysa biz Didimliler çok iyi biliriz ki Dalyan kavşağından başlayıp Abalı kavşağında biten bu yolun sorumluluğu karayollarına ait. Hatta bu yolun Mavişehir sitesine giriş mevkiinde gerçekleşen ölümlü kazalardan bıkan bölge halkı yol kapama eylemi gerçekleştirerek karayollarını ihmallerinden dolayı protesto etmişti zamanında. Basın açıklamasını da bizzat ben yapmıştım, hepsi arşivlerde mevcut. Yıllardır süre gelen Didim Devlet Hastanesi sorununu çözemeyenlerin, Didim'in doğasına, tarımına, turizmine balta vuracak olan balık çiftliklerinin, OSB’lerin yapılması için yapılan girişimlere sessiz kalanların vaatlerine Didim halkının itibar etmediğini bizler çok iyi biliyoruz. Bol vaat sıfır icraat yapan bu zihniyetin Aydınımıza değer katan belediyelerimizin çalışmalarına toplumu yalan yanlış bilgilendirerek gölge düşürme gayretlerini çaresizliklerine vermemek elde değil. Dün olduğu gibi bugün de belediyelerimiz her türlü engellemeye, yalana ve iftiraya rağmen halkına hizmet etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.