CHP’li Altıntaş yaptığı açıklamayla, AK Parti’lileri kendi açıklamaları üzerinden eleştirdi. Altıntaş, “2 günden bu yana, 90’lı yıllarda Aydın’da belediye başkanlığı yapmış, şehrimizin eski siyasetçilerinden birisinin, hepimizin gözleri önünde yaprak gibi oradan oraya savrulmasını ibretle izliyorum. İbretlik görüntüler, zira bir büyükşehir belediyesini sözüm ona eleştirmeye başladığınız günü, tamamen hükümetin yatırım politikaları, istihdam kararları ve genel ekonomik durumun sonuçları ile oluşan ve kişi başı milli gelirin, son 15 yılda değişimini gösteren bir tabloya AKP hükümetini yerden yere vurarak tamamladınız” dedi.

Aksu’nun açıklamalarını hatırlatan CHP’li Altıntaş, “Evet eski belediye başkanı diyor ki; son 15 yılda kişi başı milli gelir Aydın’da göreceli olarak düştü… Peki bu memlekette yatırım teşviklerini kim verir? Vergisini kim toplar? Yatırımı çekecek havalimanını, otoyolu kim yapar? Ya da yapmaz mı demeliyiz? Tabi ki son 18 yılda görev yapmış AKP hükümeti. Bunu demek istiyor Sayın Eski Başkan” dedi.

“Cevabı Mustafa Savaş verir diye düşünüyorum”

Açıklamasının devamında yanıtın AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş tarafından verilmesi gerektiğini belirten Altıntaş, “Buraya kadar bir problem yok, ancak kendisinin AKP’den daha geçen yıl kontenjan meclis üyesi adayı olduğunu düşündüğümüzde, bunlara ilk olarak cevabı kontenjan adayı olmasın da büyük etki sahibi olan ve yatırımların dolayısı ile kişi başı milli gelirin etkilenmesinde büyük söz sahibi olan KİT komisyonu başkanı AKP Aydın Milletvekili verir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz fiyatlarını Aksu’nun sözleriyle hatırlatan CHP’li Altıntaş, “Bakın meclis üyesi adayınız ne diyor… Türkiye’nin en pahalı doğalgaz kullanan illerinden biri olan Aydın’a yatırım gelmiyormuş. Çünkü sanayici ucuz doğalgaza ihtiyaç duyuyormuş. Yatırım artmayınca da katma değer, katma değer olmayınca da arzu ettiğimiz büyüklükte bir kişi başı milli gelir olmuyormuş. Aydın’a kamu yatırımları için ayırdığınız hayali bütçeyi gerçekleştiremiyormuşsunuz. Yıllardır hayalini sattığınız Güllük Demiryolu projesi, otoyol, havalimanı projeleri yatırım yapılabilirlik açısından kenti doğrudan etkiliyormuş” şeklinde konuştu.

CHP’li Barış Altıntaş açıklamasının devamında şunları söyledi:

Öte yandan Kıymetli Aydınlılar, AKP’de yaprak gibi oradan oraya savrula savrula siyaset yapan bu arkadaşlar hükümeti eleştiredursun, Aydın merkezde ve 2014 sonra il genelinde yerel iktidarda hizmet veren sosyal demokrat belediyeler gerçekleştirdikleri projelerle şehirde ne çiftçinin ne de hayvancılıkla uğraşan vatandaşın bir adım dahi geri gitmesine izin vermiyor…
Bu şehrin artık tüm Türkiye’de tanınan, bilinen, aranan ve katma değer yaratan bir Halk Ege-Et projesi var… Bu işler çalışmakla, vizyonla oluyor… Aydın Büyükşehir Belediyesi hayvancımıza yemini temin ediyor, hayvanın sütünü alıyor, her yıl milyonlarca ata tohumu fide dağıtıyor…
Aydın’da şimdi devam eden ve biten tüm altyapı, üstyapı yatırımlarının yanına; tarımda, hayvancılıkta, turizmde gerçekleştirilen projeleri de koyunca, haklı olarak o da soruyor, bunları da yerel yönetim yapıyorsa, hükümet bu Aydın için ne yapar, ne üretir?
Sayın Eski Başkan, şapkanı önüne koy ve düşün şimdi nerde siyaset yapacağına karar ver, sonra cümle kur… Ya da belki dün yaptığı açıklamada; kendisine sallanan koltuk, sütlü kahve, ince battaniye önerisinde bulunan ilçe başkanımıza kulak ver.