Yazılı bir açıklama yaparak hem AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, hem de Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan’a tepki gösteren CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın, “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” dedi.

Başkan Akın, “AKP İl Başkanı geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayında ne yazık ki kendisine hasbel kader kulak veren vatandaşlarımızı gözünün içine baka baka atıp savurmuştu. Çeşitli vesilelerle birçok kişi AKP iktidarına ve temsilcisi il başkanına bugüne kadar çağrı yaptı; ‘gel bu kovid sürecinde elektrik giderlerine bir el at, vatandaşın belini büktünüz dedi. Bakın Aydın Büyükşehir, ne suya zam yapıyor, ne de kimsenin suyunu kesiyor. Hiç vicdanınız yoksa ar edin, utanın da şu günlerde insanların bari elektriğini kesmeyin’ dedi. Ama AKP il başkanı ne yaptı? Varsa yoksa cambaza bak cambaza cümleleri, dostlar alışverişte görsün kabilinden; ara sıra yapılan açıklamalar ve tabi ki asla kurtulamayacakları Büyükşehir alerjisinden dolayı kaşındılar durdular” dedi.

Açıklamasının devamında sert sözlerle Ömer Özmen ve Nedim Kaplan’ı eleştiren CHP Koçarlı İlçe Başkanı Hasan Akın şu ifadeleri kullandı:

 “Eskiler; “ele verir talkını, kendi yutar salkımı” derler. Şimdi Ey İl Başkanı; Bak bugün öğreniyoruz ki AKP tarafından yönetilen Koçarlı Belediyesi, vatandaşın su kullanmadığı, oturmadığı eve katı atık borcu gönderiyor. Bırakınız katı atık ücretlerini indirmeyi, otursa da oturmasa da öde kardeşim diyor. Şimdi bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Sen aklını Aydın Büyükşehir Belediyesiyle bozacağına al Belediye Başkanını karşına; ‘bu ne rezillik kardeşim de, hesabını sor’, sonra da kamuoyunun önüne çık önce Koçarlı Belediyesinin bu eziyeti için tüm Koçarlı halkından partin adına özür dile, sonra da “ben gereğini yaptım; belediye başkanından hesabını sordum” de bizler de sana teşekkür edelim, olur mu Sayın Başkan?”