AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen’i eleştiren Başkan Mersin, “AKP Aydın İl Başkanı dün yine körler ve sağırlar olarak baş başa kaldıkları yerel bir televizyon kanalını ziyaret etmiş. Merak edip arkadaşlara sordum; Ne demiş sayın il başkanı dedim? – cek – cakları bırakmış mı iyice bir bakın, belki bizim yapıcı eleştirilerimize kulak kabartmıştır dedim. Ancak, sonuç yine koca bir hüsran. Ağırlıkla –ceklerin –cakların havada uçuştuğu bir mülakat. Sayın Başkan defalarca söyledim, yine söyleyeceğim, anlamıyor olmanıza karşın kendimde size karşı Hz. Eyüp sabrı varmış gibi hissediyorum. Anlatmaktan siz anlayana kadar bıkmayacağım usanmayacağım” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve yatırımlarını hatırlatan Başkan Mersin, “Bak Sayın Başkan; Büyükşehir Belediyesi kurulmadan Türkiye’nin en batısındaki ilimiz Aydın’da 60 a yakın köyün suyu yoktu. Bu köylerin ismi cismi belli, git o köylüye sor. Özel İdare tümüyle sizin yönetiminiz altındaydı ancak, ne iş yapardı bu Özel İdare bilen yok. Hala kalkmış su faturası diyorsun… Bu suyun çeşmeye ulaşımı bisiklet pompası ile değil, dev elektrikli pompalarla oluyor diye anlattık durduk. Dedik ki; kardeşim şu pandemi döneminde elektrik işine el atın. Peki siz ne yaptınız, milletin evinin elektriğinin kesilmesine öylece gözlerinizi kapattınız. Hala sera bölgesi masalını cekildeye çakıldaya anlatıyorsun” dedi.

Ekonomi üzerinden de Başkan Özmen’i eleştiren Polat Bora Mersin, “Bak çiftçi mazotu kaçtan alıyor biliyor musun? Hayvan yemine, zirai gübreye yalnızca 1 yılda gelen zamdan haberiniz var mı sizin? Milletle alay edeceğinize bari susun biraz da derviş sansınlar. Buharkent’ te özel bir süt işletmesinin reklamını yapıyorsun, derdin reklam yapmaksa bak yıllardır köylerdeki kooperatiflerimize Büyükşehir süt tankları koydu, köylümüzün sütünü alıyor, doğrudan Aydın halkıyla buluşturuyor, buna bir teşekkür et. Jeotermallerle ilgili konuşmuşsun, şu Aydın’da yerel iktidarın, başından beri söylediği noktaya sonunda gelmişsin. Ne diyoruz biz yıllardır, çevreye zarar vermeyen, sağlığı tehdit etmeyen, sürdürülebilir, bilim ve tekniğe uygun enerjiye evet. Her gün dışarı baktığın AKP il başkanlığı binası penceresinin tam karşısında, Aydın Büyükşehir Belediyesi binasını görüyorsun, yapılan sıcak asfalt yollardan gelip gidiyorsun, biniyor musun bilmiyorum ama Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin il geneline kazandırdığı sarı civcivlerden oluşan toplu ulaşım ağını kullanıyorsun.  Bir de yanlış bilmiyorsam meslek olarak avukatsın. Bak memleket yangın yerine dönmüş meslektaşlarından oluşan barolar başkente giremiyor, Anıtkabir’i ziyaret edemiyor. Senin gündemin bu uğraştığın şeye bak. 18 yılı aşkın süredir iktidarsınız gele gele ancak bu noktaya gelebildiniz. Peki Valilik, Yikob, Çevre ve Şehircilik hükümet kontrolünde iken elinizi ayağınızı bağlayan mı oldu sizin. Anca laf.. Ne demiştik?  ‘– cek – cak’ Sayın Özmen, Lütfen artık  -cekleri , -cakları bırakalım işimize, Aydın’ımıza bakalım. ‘Yaptık’ , ‘ettik’, ‘hizmete açtık’ dememin sizlere de kısmet olduğu günlerde buluşmak dileğiyle… Mesela Denizli otoyolu… Ne dersin Sayın Özmen?” ifadelerini kullandı.