Aydın Valiliği tarafından yenilenen Çakırbeyli pazarının açılışı bugün yapıldı. Geniş bir organizasyon yapan Koçarlı Belediyesi’nin tüm uğraşlarına rağmen pazar yerinin dolmadığı dikkat çekti. Günler öncesinden yapılan duyuruya rağmen AK Parti’li hiçbir yönetici ve milletvekili açılışa katılmadı.

Bir süre önce AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan’ı hırsızlıkla suçlayan, sonrasında da ‘görevden alıyorum’ açıklamasıyla İl Başkanı Ömer Özmen’in tepkisini çeken Nedim Kaplan’ın partiden ihracı gündeme gelmişti. İlçe Başkanı İlyas Arslan hakkında çok ağır suçlamalarda bulunan Nedim Kaplan’ın aksine İl Başkanı Ömer Özmen gazetecilere yaptığı açıklamayla Arslan’a sahip çıkmış, Kaplan’ın iddialarını yalanlamıştı.

Açılışa kimse gelmedi: O artık yalnız

Koçarlı Belediyesi tarafından yapılan açılışa AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı ve hiçbir yönetici katılmadı. Açılışa AK Parti Koçarlı İlçe Başkanı İlyas Arslan ve yönetiminden kimsenin katılmaması da dikkat çekti.

AK Parti cephesinden hiç kimsenin açılışa gelmemesi ‘Nedim Kaplan’a partisinden mesaj’ olarak algılandı.

‘Bugün neyin açılışının yapıldığını anlamadık’

AK Parti’li Nedim Kaplan’ın zaten olan bir pazar yerini yeniden açması da şaşkınlık yarattı. Pazar yerine giden vatandaşlar, koronavirüs pandemisi nedeniyle bazı pazarların kapalı olduğunu belirterek, “Bugün burada ne yapıldığını bilmiyoruz. Gezerken bir kalabalık gördük, geldik baktık açılış varmış. Biz zaten senelerdir gelip buradan alışveriş yapıyoruz. Bugün neyin açılışının yapıldığını anlamadık” dedi.