Son günlerde adı skandallarla anılan Adnan Menderes Üniversitesi’nin Rektörü Osman Selçuk Aldemir yerel bir gazeteye açıklama yaptı. Bilindiği gibi, evli bir kadınla ilişkisi olduğu yönünde çeşitli iddiaların basında yer alması üzerine Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in avukatı tarafından olayın ‘şantaj’ olduğuna yönelik bir açıklama yapılmıştı.

İddialarla ilgili kendisi de bir açıklama yapan ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir, olayların üniversitedeki FETÖ yapılanmasının kökünü kazıdığı için meydana geldiğini söyledi. Kendisine 10 milyon TL rüşvet teklif edildiğini söyleyen ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir bazı yanıt bekleyen soruları cevaplamaktan kaçındı.

Hurşit Y. : Baki A. ‘İhale isteyenler var, onlara söyleriz’ dedi

Geçtiğimiz günlerde bazı internet sitelerinde ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in yasak aşk iddialarıyla ilgili haberler yayınlanmıştı. Haberlerde Aldemir ile yasak aşk yaşadığı iddia edilen Şerife Y.’nin kocası Hurşit Y.’nin ifadesine de yer verilmişti.

Hurşit Y. ifadesinde, kendisini devlet görevlisi olarak tanıtan Yasin isimli şahsın yanında ADÜ Genel Sekreteri Baki A. ile evine geldiğini öne sürmüştü. ADÜ Genel Sekreteri’nin kendisini tehdit ettiğini iddia eden Hurşit Y. ifadesinde şunları iddia etmişti :

“Sonra Yasin beni aradı ve Baki A.’la evime gelmek istediğini, Şerife ile iş konuşmak istediğini, benimle de görüşmek istediğini söylediler. Ben Şerife’ye sordum kabul etti. Akşamüzeri eve geldiler. Baki A. eşime İŞ-KUR’da kontenjanımız var, Efeler Belediyesi ile görüştüm. Hangisini istersen halledeceğiz sen bize Osman Selçuk Aldemir ile aranda bir şey geçmediğini dair evrak vereceksin dedi. Ben sadece seyrediyorum eşim olmaz vermem dedi. Ben devlet memurluğu istiyorum dedi. Ben beni bu konuşmaya dahil etmeyin. Benim derdim bu kadından boşanmak ve Osman Selçuk Aldemir’İn rektörülükten alınması için gerekli şikayetleri yapmak dedim. Sen niye konuşuyorsun. Evrağın bizde. Yasin evrağı bize verdi dedi. Artık konuşamazsın dedi. Bende bu hile ve Yasin’in oyunla aldığını söyledim. Yasin, oyun moyun ben evrakı aldım ve yerine verdim dedi. Baki A. devam etti; Milletvekillerini aramışsın. Sen kimsin milletvekillerini arıyorsun. Koskoca Cumhurbaşkanımızın atadığı Rektör senin ne haddine. Bak Rektöre hakaretlerin var biz seni mahkemeye veririz, görevinden aldırırız. Seni mi dinlerler rektörü mü? Milletvekilleri Rektörü aramış ve ‘Şu serseriyi hala susturamadınız. Susturun şunu yoksa biz devreye girmeyelim o mesleğinden olur gidin susturun’ diye telefon açtığını söyleyerek milletvekillerimiz adına beni tehdit ettiler. Ben de sizi mahkemeye vereceğim dedim. Dışarıya çıktılar benimle özel görüşeceklerini söylediler. Ve dışarıda bak milletvekilleri sana zarar verir, işinden olursun sonra bizim arkamız sağlam ihale isteyenler var. Onlara söyleriz başına bela olur su konuşma. Çocuğun karın sessizce oturun yoksa sana da çocuğuna da zarar gelir dediler”

Aldemir eski yönetimi işaret ediyor

ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir hakkında çıkan iddialarla ilgili önceki yönetimi işaret etti. Yaptığı açıklamada eski Rektör Cavit Bircan’ı işaret eden Aldemir, "Kendisini soruşturmalardan dolayı açığa aldım. Bunlar üniversiteden milyonlarca lira götürdüler. Mesela yurtdışından getirilen öğrenciler için öğrenci başına 60 bin dolar almışlar, bu para ortada yok. Ben gördüm, Rektör Yardımcısı Recai Tunca'da çuval çuval para vardı. 3 kişi paylaştılar. Paraları şimdi çirkin işler için kullanıyorlar" dedi.

Cavit Bircan’a Adliye yolu gözüküyor

Hakkında çok sayıda iddia bulunan ADÜ’nün eski Rektörü Cavit Bircan’ın da önümüzdeki günlerde bazı dosyalarla ilgili yargılanmasına başlanması bekleniyor. Bilindiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Cavit Bircan hakkında FETÖ soruşturması da başlatılmıştı.