CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz mesajında, “19 Mayıs 1919 yok olmaya mahkum edilmiş ve tarih sayfalarından silinmek istenen bir milletin yeniden kurtuluşunun başlangıç  tarihidir. ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Mustafa Kemal, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye yayılan kutlu mücadeleyi başlatmıştır. Cumhuriyetin şanlı geçmişini bilerek onu koruyup aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmak, içten ve dıştan gelen gerici ve bölücü tehlikelere karşı  her zaman Atatürk Cumhuriyeti’ni korumak en büyük ve en önemli görevimizdir. Her fırsatta Türk gençliğine olan güvenini dile getiren Ulu Önderimiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk Gençliğine emanet etmiştir. Türk gençliği de Atasının aydınlık yolunda ilerlemeye , devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne dün olduğu gibi bugün de sahip çıkacaktır” dedi.

Başkan Ekiz açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı :

“Emperyalist devletlerin zorla kabul ettirdikleri esaret anlaşması Sevr´in yırtılıp, düşmanın suratına çarpıldığı gün olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.
Bugünü bizlere armağan eden, bizleri bağımsızlığımıza kavuşturan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. Ruhları şad olsun”