İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticiden satın alınan ve İstanbullulara dağıtılması planlanan 100 ton limon ile ilgili kurgu haber yapan 4 kişi gözaltına alındı. Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde yandaş bir televizyon için kurgulanan videoda sözde limon üreticisi bir kişiden röportaj alınmış, kameramanın direktifleri başka bir kamera tarafından kaydedilmişti. Görüntüler ülke genelinde infiale neden olmuş, İBB Başkan Ekrem İmamoğlu suç duyurusunda bulunmuştu.

O kumpas görüntüleriyle ilgili başlatılan soruşturmada kameramanlık yapan Erdemli Yerel Diriliş Gazetesi imtiyaz sahibi Mahmut Dölek, Dölek'in konuştuğu çiftçi gibi davranan Ömer Tuncel ve ikilinin röportajını cep telefonuyla görüntüleyen Erdemli Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman'ın yanı sıra Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer'in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin evlerine polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi. Kumpasta rol oynayarak çekim yaptığı saptanan Mahmut Dölek, çiftçi rolündeki AKP eski yöneticisi Ömer Tuncel ile cep telefonuyla röportajı çektiği öne sürülen DP eski ilçe başkanı Emrah Toraman ve Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer gözaltına alındı.