Aydın’ın İncirliova ilçesine bağlı Acarlar Mahallesi’nde 22 evde karantina uygulamasına geçilmesi sonrası Söke, Kuşadası, Didim, Nazilli, Efeler, Çine, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerinde kurulan semt pazarlarına Acarlar’dan gelen esnafın alınmayacağı açıklanmıştı.

22 evde karantina uygulaması olmasına rağmen bir mahallenin komple karantinaya alındığı yönünde yapılan haberler de büyük tepki toplamıştı.

Yasak kaldırıldı

Bugün yapılan görüşmelerde ise Acarlar esnafına uygulanacak pazar yeri yasağının kaldırıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, “Kuşadası, Didim, Nazilli, Söke, Bodrum, Efeler, Çine, Sultanhisar ve Yenipazar ilçe belediye başkanları ile görüşmemiz sonucu Acarlar esnafına uygulanan pazarlara alınmama yasağı kaldırılmıştır. Pazarcılarımıza yasak uygulanmayacaktır. Önümüzdeki günlerde Selçuk Pazarı'da açılacaktır. Lütfen alınan tedbirlere eksiksiz uyalım. Yüce Allah bizleri en kısa sürede bu virüs belasından kurtarsın ve korusun. Her zaman Acarlar halkının yanında olduğumu belirtir, hayırlı işler, sağlıklı günler dilerim” ifadelerini paylaştı.