İŞKUR tarafından Toplum Yararına Proje kapsamında çalıştırılan 30.000 güvenlik görevlisi, her sene 9 ay çalıştıktan sonra yeniden mülakat ve kura işlemlerine tabi tutuluyor. Devlet okullarında güvenliği sağlayan personelin çalıştıkları kurumlarda sürekliliğin olmaması nedeniyle mağdur oldukları ve her sene işsiz kalma korkusu yaşadıkları öğrenildi.

İşlerinde devamlılık isteyen personelin sendikal haklarının olmadığı, izin kullanamadıkları ve işsizlik maaşı ödeneğinden yararlanamadıkları ifade ediliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren bir güvenlik görevlisi, “Tazminat hakkımız yok, sendikal haklarımız yok, işsizlik maaşı ödeneğinden faydalanamıyoruz, izin haklarımız yok ve okullar açılınca İŞKUR başvuru sonucu kurada ismimiz çıkmadığı zaman kurumlarımıza geri dönemiyoruz ve mağdur duruma düşüyoruz. Aramızda tek başına ev geçindirip, çocuk okutmaya çalışan arkadaşlarımız var. Bizler görevini seve seve yerine getiren güvenlik işçileriyiz. Devletimizden tek isteğimiz işimizde sürekliliktir” dedi.

TYP’lilerin sorunu Meclis’e taşındı

Her sene işsizlik korkusu yaşayan 30.000 güvenlik görevlisinin sorunu İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından Meclis’e taşındı.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren İYİ Parti’li Koncuk, şu soruları yöneltti:

1-) Okul güvenliği ve öğrenci güvenliği açısından süreklilik arz eden bir programda geçici işçi vasfıyla çalışan “güvenlik görevlilerinin” İŞKUR’un ortak protokolünde toplum yararına proje (TYP) kapsamında her eğitim ve öğretim yılı başında yeniden çalıştığı okullarda işe başlatılması için İŞKUR tarafından yapılan protokolde yönetmelik değişikliğine gitmeyi düşünüyor muşunu?
2-) Korona virüs (Covid19) ile mücadele kapsamında insan gücüne ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde İŞKUR’la yapılan protokol çerçevesinde sözleşmeli çalışan, Haziran ayı sonunda sözleşmeleri sona erecek olan “güvenlik görevlilerinin” hastane, sağlık ocağı gibi “Devletin” ihtiyaç duyduğu alanda çalışması için sözleşmelerinin devam etmesi yönünde bir çalışmanız bulunmakta mıdır?