Üzerine dahi basılmaması gereken Salda Gölü'nün beyaz kumları kepçelerle kamyonlarla taşınıyor.. Görenleri kahreden görüntülere ilişkin TOKİ'de bir aıklama yaparak Salda'yı ihale ettikleri inşaat firmasına suçladı. Öte yandan Salda'daki kamyon ve dozer görüntülerine sosyal medyadan da tepki yağdı, tepkiler arasında 'Corona virüs halkı, hükümet de Salda'yı yok ediyor' yorumu dikkat çekti..

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker'in sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, doğa harikası Salda Gölü'ndeki iş makinelerinin görüntüleri yansıdı. CHP'li vekilin videoyu paylaşarak verdiği tepki ise sosyal medyada gündem oldu. Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Salda Gölü'nü iş makineleriyle katletmeye başladılar" diyerek tepki gösteren CHP'li Göker, şunları kaydetti:

" Koronavirüs salgınını gerekçe göstererek ziyarete kapıtalan,doğallığına dokunmayacağız dedikleri SALDA GÖLÜ’nde iş makineleri ile katletmeye başladılar. #SaldaRantaKurbanEdilemez"

TOKİDEN AÇIKLAMA; GÖRÜNTÜLER BİZİ DE RAHATSIZ ETTİ!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Salda Gölü'ne ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "Salda Gölü ile ilgili olarak sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımlar yapılmaktadır. Paylaşımda yer alan görüntüler yüklenici firmanın şantiye alanı ve otopark bölümünde arazi düzenleme görüntüleri olup, koruma amaçlı oluşturulan yaklaşım mesafesinin dışında küçük bir alandır" dendi. 

"Bu görüntüler kamuoyu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) olarak bizleri de oldukça rahatsız etmiştir.Yüklenici firmaya makineli araçların inşaat alanına kesinlikle sokulmaması talimatı verilmesine rağmen bu konuda yeterli hassasiyet göstermemiştir. Yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli maddi ve sözleşmesindeki diğer ceza hükümleri işletilmiştir.Ayrıca, müşavir firma ve sorumlu personeller ile ilgili soruşturma başlatılmış olup, sorumlu olan personeller görevlerinden uzaklaştırılmıştır.Bu tür görüntülerin bir daha kesinlikle yaşanmayacağını, çalışmalarımızı çevre hassasiyetini  ve kamuoyu duyarlılığını gözetecek şekilde yürüteceğimizi saygıyla bildiririz."