İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cuma günü alınan sokağa çıkma yasağının ardından yaşanan izdiham eleştirilerinin ardından görevi bıraktığını açıklayarak istifa etti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soylu, "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir" ifadelerini kullanarak görevi bıraktığını açıkladı.

İşte Soylu'nun o açıklamasının tamamı:

"Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir.
Başlangıçta kısıtlı  saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım  onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan  bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı.
İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı  bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı.
Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık. Allah milletimizi korusun...
Saygılarımla
Süleyman Soylu"

Soylu'nun açıklamasında, kararın alınmasından ziyade uygulanmasına yönelik yaptığı vurgu dikkat çekti. "sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir." diyen Soylu, kararın alınmasını boşlukta bıraktı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK DEĞERLENDİRME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa kararının ardından sıcağı sıcağına ilk değerlendirmeyi Habertürk TV canlı yayınında yaptı.

CHP lideri kararı, “Süleyman Soylu istifasının tek başına alınmış bi karar olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı Sağlık Bakanının da tek başına karar alamadığı gibi... Erdoğan’ı kurtarmak için Süleyman Soylu’nun istifa etmesini anlayışla karşılıyorum” diyerek değerlendirdi.

SAADET’TEN İLK YORUM: OLMASI GEREKEN OLDU. SIRA BERAT ALBAYRAK’TA

İçişleri Bakını Süleyman Soylu’nun görevinden ayrılmasını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, “Süleyman Soylu istifa etti. Olması gereken oldu. Sıra Berat Albayrak’ta” diye değerlendirdi. Aydın sokağa çıkma yasağının ardından yaşananlarla ilgili Soylu’yu istifaya davet etmişti.

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER: AYNI OLGUNLUĞU DAMAT'TAN VE TARIM BAKANI'NDAN DA BEKLİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Soylu'nun istifasıyla ilgili Twitter hesabından "Hatayı ve başarısızlığı kabullenmek, sorumluluğunu üstlenmek olgunluk gerektirir. Sayın Süleyman Soylu'ya göstermiş olduğu olgun davranış nedeniyle teşekkür ediyorum. Aynı olgunluğu başarısızlıklarıyla birer marka haline gelmiş Damat'tan ve Tarım Bakanı'ndan da bekliyorum" diye yazdı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görevinden ayrılmasını değerlendiren İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Soylu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “kendini siper ettiğini” belirtti. Çıray, “Sayın Süleyman Soylu için hayırlı olsun. Kendisini Sayın Erdoğan için siper etti. Bu yeni rejimde tokmak bir kişide davulu taşıyan hapı yuttu” dedi.