İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin koronavirüs salgını sonrası başlattığı bağış kampanyaları, İçişleri Bakanlığının genelgesi sonrası engellenirken AKP’ye yakınlığıyla bilinen cemaatler ise banka hesapları üzerinden para topluyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen İsmailağa ve Menzil cemaatleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla “bağış” kampanyaları için para talep ediyor.

İki dinci yapılanmadan İsmailağa cemaatinin İsmailağa Camii adlı sosyal medya hesapları aracılığıyla yaptıkları paylaşımda “koronavirüs sebebiyle mağdur olan 10 bin aileye yardım” edileceği iddiasıyla kampanya düzenledikleri ve kumanya başına 100 lira bedel belirledikleri görülüyor.

Menzil cemaati ise Beşir Derneği isimli paravan kuruluşları aracılığıyla, “Pandemi destek” kampanyası adına bağış talep ediyor.

“SİZ AKILLANMAZSINIZ”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, konuyla ilgili sosyal medyada paylaştığı mesajında, İsmailağa cemaatinin “bağış” görselini paylaşırken “Görünen o ki İsmailağa Derneği’nin Koronavirüs için yardım toplamaya ve iban bilgisi paylaşmaya izni ve yetkisi var. Ama vatandaşlara yardım etmek için mücadele eden Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bağış toplamaya izni yok öyle mi? Siz akıllanmazsınız!” dedi.