Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs önlemleri kapsamında hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden bu süreçte kira bedeli alınmayacağını açıkladı.

Bakan Murat Kurum, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan yeni kararı duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Kurum, hazine taşınmazları üzerinde tahsisli olan ve faaliyetleri durdurulan ticari ünitelerden bu süreçte kira bedelinin alınmayacağını açıkladı.

Bakan Kurum, ayrıca, açık olan ticari ünitelerde personel sayısı ve faaliyet süresi dikkate alınarak kira bedelinde indirim sağlanacağını duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütü pandemi ilan etmişti

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre'deki genel merkezde koronavirüs (Covid-19) gündemiyle basın toplantısı gerçekleştirmişti. Çin dışında vaka sayının 13 kat arttığını ifade eden Ghebreyesus, koronavirüs için, kıta ve tüm dünya gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen “Pandemi” olarak nitelendirme kararını aldıklarını açıklamıştı. Ghebreyesus, örgüt olarak salgını 24 saat boyunca izlendiğini dile getirerek, “Hem virüsün yayılma ve şiddetinden hem de virüse karşı yeterince harekete geçilmemesinden derin endişe duyuyoruz. Bundan dolayı Covid-19'un bir pandemi olarak nitelendirilmesi değerlendirmesini yaptık” şeklinde konuşmuştu.