Albayrak, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketine ilişkin, “Dün açıklanan paket iş dünyası ile istişare sonucu oluşturuldu. Türkiye olarak işin sağlık ve ekonomik boyutunu yakından takip ediyoruz. Bu dinamik bir süreç, bu sürecin etkilerini kimse kestiremediği için dinamik bir şekilde yakından takip edeceğiz. Çok dinamik, etkili, hızlı adımlar atmamız gereken canlı bir süreç. Ciddi bir rahatlama getirecek 3 aylık pencere açtık. Önümüzdeki birkaç aylık süreç virüs anlamında belirsizlikleri barındırıyor. Oluşabilecek nakit akışı, sıkışıklığı giderebilecek bir üç aylık pencere açtık. Bu 3 aylık süreçte piyasada ciddi bir likidite rahatlaması oluşturulacak.” dedi.

“DÜKKANI İŞLETECEĞİZ”

Albayrak, “Hiçbir şeyin sonu yok. Dükkanı bir şekilde işleteceğiz. Türkiye’nin mevcut kapasitesi içinde makul olan talepleri sonuna kadar yürütmek zorundayız. Faturaların ötelenmesi gündemimizde yok.” diye konuştu.

“KAMUDA EVDEN ÇALIŞMA HAZIRLIĞI YOK”

Pakete ilişkin “3 aylık dönemde piyasada 50-60 milyar lira likidite olacak” diyen Albayrak, “Küçük esnaf prim desteklerinin tamamından faydalanacak. Esnafa ekstra likidite ihtiyacı var. Birçok sektörün de işsizlik fonu üzerinden kısa çalışma ödeneğinden faydalanması sağlanacak. İstihdam için kısa çalışma ödeneği esnetilebilir. Belli bir yaş ve çerçevede çalışma esnemesi getirildi. Özel durumlar dışında kamuda evden çalışma hazırlığı yok. İlk çeyreği beklentilerin üzerinde bir büyümeyle kapatacağız.  Birçok belirsizlik olmasına rağmen 2020 hedefleri için tutturma konusunda bir endişe yaşamıyoruz. Türkiye böyle bir küresel sürece en hazırlıklı, en güçlü giren ülkelerden biri, bu süreçten de en pozitif kazanımlarla çıkan ülke olacak.” iddiasında bulundu.

“MARKETLER YAĞMALANMIŞ DİYORLAR”

Sokağa çıkma yasağı konusunda “Gündemimizde böyle bir durum söz konusu değil” diyen Albayrak, “Sosyal medyada ‘marketler yağmalanmış” diyorlar. Yok yav, gidiyorum markete dünya kadar ürün var. Algı, birileri… Buna biz yabancı mıyız değiliz? Yalan pandemisi diyorum ben. Yalan pandemisine karşı toplumumuzun bağışıklık sistemi güçlü. Sakin, sükunetle ve sabırla pik dönemine kadarki süreci geçtikten sonra normalleşme süreci başlayacak, Çin’de bu durumu gördük. Hiçbir şeyin sonu yok.” ifadelerini kullandı.