Rize'de umreden dönen 500 kişinin hiçbir sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gittiği ortaya çıktı.

Koronavirüsü salgınından korunma için alınan önlemler kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, umreden dönenlerin 14 gün evlerinden çıkmamasını ve ziyaretçi kabul etmemelerini istemişti.

Ancak bu uyarılara rağmen Rize’de MHP’li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’nin umreden dönen bir kişiyi evinde ziyaret ettiği ve bir de ziyaretin fotoğrafını paylaştığı öğrenildi.

Evrensel’den Gencağa Karafazlı ve Doğancan İlek’in haberine göre Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Umreden Rize’ye gelen yaklaşık 500 kişinin sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderildiği doğruladı.

Rize Vali Yardımcısı ve Koronavirüs Koordinasyon Başkanı Ahmet Dalkıran da umreden dönen vatandaşların sağlık kontrolünden geçirilmeden evlerine gönderildiğini kabul ederek, umreden dönenlerle sürekli diyalog içerisinde olduklarını söyledi.

TABİP ODASI BAŞKANI: DURUM CİDDİ

Rize Tabip Odası Başkanı Dr. Turgay Hasanoğlu ise umreden dönenlerin karantina altına alınmamasına tepki göstererek şunları söyledi:

“Umreden gelenlerin doğrudan karantina altına alınması sağlanmalıydı. Bu yapılmadı, dolayısıyla iş işten geçti. Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Neden bunu söylüyorum? Çünkü bu vatandaşlarımızın arasında virüs kapmış olan bir hastamız varsa bunlar zaten ev ev gezmiş, dolaşmış, ziyaretçi kabul etmiş, alışveriş yapmış, sosyal ilişkilerini sürdürmüş. Sonuç olarak bu durumda mevcut virüsü başkalarına da bulaştırmıştır. Bu saatten sonra Rize’deki panik havasından kurtulmak, kamuoyunu rahatlatmak için yapılması gereken bir tek şey var o da bu vatandaşlarımızın kaldığı yerleri tek tek tespit ederek, eğitim verilerek evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunmak, varsa hasta olanlar tespit edilerek testleri yapılıp kontrol altına alınmalarını sağlamak gerekir.”