Üniversite ve siyasi çevrelerde dillendirilen iddialara göre; FETÖ'den gözaltına alınan eski Rektör Mustafa Birincioğlu'nun yardımcılığına getirdiği ve sonraki dönemde karşısına aday çıkan ve atanan, eşini hakketmediği halde öğretim üyesi yapmak ve vergiden muaf olup ucuz araba almak için yine hakketmediği sağlık raporu almakla gündeme gelen ve eleştirilen önceki dönem ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ın 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üstü çizilerek yeniden atanamamasının faturasını Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yerine atanan halefi yeni Rektör Prof. Dr..Osman Selçuk Aldemir'e kesmeye çalıştığı ve bu nedenle Aldemir aleyhine olumsuz algı yaratmak adına girişimlerde bulunduğu ve faaliyetlerde bulunduğu belirtiliyor.

Ülkücü kökenli olan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin referansıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2019 yılı Ocak ayında ADÜ Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'i görevden aldırıp yeniden onun yerine atanmak istediği konuşulan eski Rektör Bircan'ın halefi Aldemir hakkında geçmişinden aile ve özel yaşamına, siyasi ve sosyal çevresinden ilişkilerine, kişisel verilerinden yönetimine kadar birçok konuda hakkında araştırma yaptığı ve yaptırdığı ve YÖK, yargı, istihbarat ve bürokrasi çevrelerinde bulunan kişilerle kurduğu özel dostluklar sayesinde elde ettiği bilgi, belge ve diğer materyal ile kişisel verileri çeşitli yollarla basın kuruluşlarına gönderdiği ve olumsuz yıpratıcı haberler yapılmasını sağladığı, sonrasında Aldemir hakkında çıkan bu olumsuz haberleri sosyal medya fenomenlerine, YÖK'e ve Cumhurbaşkanlığına gönderdiği ileri sürülüyor.

FETÖ'den gözaltına alınan eski Rektör Mustafa Birincioğlu'nun yardımcılığını yapan ve ardından karşısına aday çıkarak Rektör olan Cavit Bircan'ın gerek Rektör yardımcılığı ve gerekse de Rektörlük döneminde cemaat çevreleriyle yakın ilişki içerisinde olduğu ve üniversitede görevli kendisine yakın bazı isimlerin FETÖ elebaşısının yanına Pensilvanya'ya gittiği ileri sürülen  ADÜ eski Rektörü Bircan'ın kendisinin yerine atanan Aldemir'in aile ve özel hayatıyla ilgili kişisel yazılı ve görsel bilgi ve verileri elde etmeye çalıştığı ve ettiği, sonrasında bu bilgi, belge ve verileri iktidar partisi karşıtı yerel ve genel basın kuruluşlarına servis ettiği ve "Cumurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı Rektör sahte sucuk üreticisi çıktığı", "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın atadığı Rektör iftiracı çıktı" gibi hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, hem iktidar partisini, hem de üniversiteyi zor durumda bırakacak maksatlı karalayıcı ve yıpratıcı haberler yapılmasını sağladığı konuşuluyor.

Eski Rektör Bircan'ın, Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in Rektör olmadan önce hakkında açılan kişisel soruşturma veya davanın gizli verilerini ve dava belgelerini adliyeden elde etmeye çalıştığı ve şikayet üzerine bu konuda kendisine yardımcı olan iki adliye personelinin tespit edildiği ve yargılanmasının halen süren bu iki adliye çalışanının birisiyle eski Rektör Bircan'ın 34 kez görüşme yaptığı, görüşmelerin de HTS kayıtlarıyla da belirlendiği ifade ediliyor. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde savcılığa ifade verdiği öğrenilen Bircan'ın, yakın çevresine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın kendisinin yakın arkadaşı olduğu ve YÖK Denetleme Kurulu’nda üye olan 4 arkadaşı bulunduğunu söylediği belirtilen eski Rektör Bircan'ın, mevcut Rektör Prof. Dr. Aldemir'in Rektörlüğünü etkileyecek olası bir disiplin cezası alması için uğraştığını ve bu konuda söz aldığını dillendirilen eski Rektör Cavit Bircan'ın, kendisini FETÖ iltisakı iddiasıyla açığa alan sonrasında görevine iade eden  Halefi Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Özdemir'den intikam almak için girişimlerine devam ettiği ileri sürülüyor.