Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Kurulu’nda Cumhur İttifakı üyelerinden şaşkınlık yaratan bir hamle geldi. Komisyonda görüşülen ve oy birliği ile ASKİ Genel Kurulu’na gelen, bazı ilçelere İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yapılmasıyla ilgili maddeye AKP’li Neşe Menderes ve 3 AKP’li Meclis Üyesi ret oyu kullandı.

AKP’li üyelerin komisyondan oy birliğiyle gelen gündem maddesine ret oyu kullanması Aydın’da günün konusu olunca Denge Gazetesi harekete geçti. AKP’li üyelerin ret oyu kullanmasını görmeyen Denge Gazetesi, ASKİ Genel Kurulu’nun mahkeme kararıyla yenilendiğini öne sürdü. Ortada herhangi bir mahkeme kararı olmadan ilginç bir habere imza atan Denge Gazetesi’ne AK Parti grubundan da tepki geldi.

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi AK Parti’li Mustafa Arı, “Haberde bazı maddi hatalar var, mahkeme henüz karar vermedi” dedi.

Denge Gazetesi’nin bu tarz haberleri alışkanlık haline getirdiğini söyleyen vatandaşlar, “Ortada mahkeme kararı yok. Bu gazetenin amacı AK Parti’li Meclis Üyelerini korumak, Köşk ve Buharkent’e yapılacak yatırıma ret oyu verenleri gizlemek ve gündem değiştirmeye çalışmaktır. Ama ortada bir gerçek var, o da AK Parti’li 4 üyenin Köşk ve Buharkent’e yapılacak yatırımı engelleme girişimidir. Söz konusu gazete bu gerçeği gizlemek için uğraş veriyor” ifadeleriyle Denge Gazetesi’ne tepki gösterdi.