Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz alan Bosnalı, “Büyükşehir bir yatırım yapmak istiyor fakat arazinin tahsisi konusunda sıkıntılar olduğunu ve bazı atışmalar olduğunu görüyoruz. Burada altyapı çalışmalarını engellemek mi olay yoksa yapamıyor muyuz? Bu konuda bilgi almak istiyoruz” dedi.

Bosnalı’ya yanıt veren ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç ise, “490 dönümlük Çakmar mevkiinde bir alan var. ADÜ’ye tahsis edilen bir alan. 2016 yılında Arıtma Tesisi yapmak için istedik, bakanlığa başvurduk. Bakanlığın ivedi olarak tahsisi yapılması konusunda yazısı oldu. Şu ana kadar bir tahsis işlemi yapılmadı. Bu arıtma tesisi İncirliova, Koçarlı, Kuyulu, Efeler, Kardeşköy, Acalar, Osmanbükü’nü içine alan bir arıtma tesisi. En uygun olan bir noktada. 50 yıl boyunca Aydın’a hizmet edecek bir yer. Bakanlık ivedi olarak tahsisi yapılması konusunda yazı yazdı” ifadelerini kullandı.

ASKİ Genel Müdürü’nün bilgilendirmesi sonrası yeniden söz alan CHP’li Meclis Üyesi Adnan Bosnalı, “Sayın Başkanım bu işin geciktirilmesi halk sağlığıyla ilgilidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Çevre İl Müdürlüğümüz Aydın’da bir zeytinyağı fabrikası çevreyi kirletti diye hapis cezasıyla karşı karşıya geliyor tesisler. Bahsettiğimiz bölgede nüfusun çok yoğun olduğunu görüyoruz. Halk sağlığı ile oynama durumu vardır burada. Bu konuda büyükşehirimizin bakanlığın yazısını da göz önünde bulundurarak gerekli savcılıklara suç duyurusunda bulunmasını arz ediyorum” dedi.