AKP’li Rıza Posacı’ya ‘Bak Rıza efendi, burası Aydın’ şeklinde seslenen Başkan Çankır, “Partisinin Koçarlı’da çadırda yaptığı kongrede konuşan AK Parti Milletvekili Rıza Posacı, içindeki hazımsızlık ve duyduğu kinle kendine yakışan bir dil kullanarak Aydın halkı tarafından büyük bir teveccüh gösterilerek yeniden seçilen Büyükşehir Belediye Başkanımıza hakaret ediyor. Kalplerinde kin, dillerinde nefret, akıllarında rant barındırdığını düşündüğüm bu zihniyet, kapalı kapılar ardında memleketi parsel parsel satmayı düşünen, Aydın’da jeotermal şirketlerine lobi iddiaları ile çalkalanan, bu şirketlerin kapısında el pençe divan durup garibana, fakir fukaraya kabadayılık taslayan zihniyetin ta kendisidir. Jeotermal şirketlerinin borazanlığını yapıp, doğayı, toprağı, suyu, çevreyi talan eden, halkın sağlığına göz diken sizler hangi yüzle çevrecilikten bahsediyorsunuz. Bak Rıza efendi, burası Aydın kenti, efeler diyarı. Bu kentin kültüründe kadınlara saygı vardır, hoşgörü vardır. Yıllardır bu kentte yaşamana rağmen bu kentin kültürünü benimsememişsin” dedi.

AKP’li Posacı’yı sert sözlerle eleştiren Çankır, “Hizmet adı altında yaptığın laf cambazlığı bizlere hiç sökmez. Sen ancak kendi partilini kendi örgütünün iç seçiminde kandırırsın. "Kimse bizim kadar vatanını sevmez" diyorsun, ama o vatan uğruna şehit olan Mehmetçiklerin yüreğimizde acısını biz yaşarken sizler şehitlerimiz daha defnedilmeden gülüyordunuz. Bu mu vatan sevgisi? Neden ağzını açıp tek kelime laf edemiyorsun.  Geçmiş yıllardan bugüne insanları ayrıştıran, diline, dinine, ırkına göre ötekileştiren; işlerine geldiği zaman kardeş, işleri geldiğinde terörist zillet ilan edenler... Sizler mi vatanseversiniz? Sadece oy alabilmek için teröristbaşının mektubunu okuyanlar, devletin resmi televizyonunda daha Haziran İstanbul yerel seçimlerinde teröristbaşının kardeşine mikrofon uzatarak seçim kazanma hayaline bürünenler, Habur'da teröristleri davul zurnayla karşılayıp Barzani'yi resmi törenle ağırlayanlar... Sizler mi vatanseversiniz?” ifadelerini kullandı.

Rıza Posacı’ya ‘Her işiniz yalan olmuş’ diyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Haydi oradan Rıza efendi. Haydi oradan... Siyasi sorumsuzluğun dibine vurdunuz. Dön bir aynaya bak, eğer kendine doğruyu söyleyecek cesaretin varsa tabii. Artık ucu görünen seçimde sıralama yerlerinizi Özlem Çerçioğlu’na hakaretlerle yarışarak mı belirletmeye çalışıyorsunuz? Nafile... Her işiniz yalan olmuş. Korku dağları etrafınızı sarmış, artık az kaldı. Gideceksiniz! Lakin giderken bu kente yaptığın hizmetlerle değil, bir kadına hakaret etmeyi kendine yakıştıran zihniyet olarak anılarak gideceksin. Sana şunu hatırlatayım Rıza Efendi. İkizdere'yi Aydın Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Bugüne kadar 53 milyon lira ödedi, 300 milyon lira daha ödeyecek; üstelik faiziyle” ifadelerini kullandı.