Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan’ın gündeme getirdiği iddialara göre; 80 yaşındaki R.Subaşı’nın taciz, tecavüz gibi çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Bilindiği gibi; Subaşı ailesinden Maşallah Subaşı Didim İlçe Başkanı olarak görev yapıyor. Yine Subaşı ailesinden Ramazan Subaşı da önceki dönem AK Parti Efeler Belediye Meclis üyesiydi. Ramazan Subaşı’nın adı AK Parti Aydın İl Başkanı olarak geçiyordu. Aile bireylerinden Fatih Subaşı ise İncirliova Belediye Meclis üyesiydi.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’nın babası R.Subaşı ile ilgili şoke eden bilgiler ortaya çıktı. İki kez hacca giden R.Subaşı’nın hakkında 4 adet cinsel suçlardan oluşan dosyanın olduğu öğrenildi. Didim başta olmak üzere tüm Aydın’ı sarsan olayların başlangıcının 2012 yılı olduğu ve R.Subaşı’nın ilk olarak engelli N.V’ye bir ay içerisinde iki kez tecavüz ettiği iddia edildi. Olayla ilgili 2012/560 numarasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenilirken soruşturmanın hangi aşamada olduğu ise bilinmiyor.

R.Subaşı’nın 79 yaşındayken bu kez de İncirliova İstiklal Mahallesi’nde bulunan Çarşı Camiİ’nde kamu görevi cezasını çeken N.G isimli şahsa cinsel tacizde bulunduğu, N.G şikayetçi olduğu ve 2019/491 dosya numarasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ancak bu soruşturmanın da hangi aşamada olduğu öğrenilemedi.

Tecavüz, taciz gibi suçlamalarla karşı karşıya kalan ancak elini kolunu sallayarak gezen R.Subaşı’nın yine aynı yıl içerisinde bu kez de minibüs durağında E.İ isimli kadının bacaklarını okşayarak taciz ettiği ve bu olayla da ilgili 2019/1452 dosya numarasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Elini kolunu sallaya sallaya dolaştı, bu kez de parkta çocuğu taciz etti

Hakkında başlatılan tüm soruşturmalar bir şekilde bertaraf edilen R.Subaşı’nın geçtiğimiz günlerde bu kez de 12 yaşındaki bir kız çocuğunu taciz ettiği ortaya çıktı. Parkta oynayan çocuğa para teklif eden, ardından da sarılarak taciz etmeye çalışan R.Subaşı’nı fark eden vatandaşların polise ihbarıyla yakalandığı, ilk ifadesinde de ‘Torunum sandım ondan sarıldım’ dediği öğrenildi.

AKP’li siyasetçinin babasının haberi ‘ haber sitelerinden’ kaldırıldı

Olayın gündeme gelmesinden hemen sonra bazı haber siteleri olayı haber haline getirdi. Ancak bir süre sonra söz konusu haber ‘haber sitelerinden’ kaldırıldı. R.Subaşı’nın yakınları tarafından basın mensuplarına yönelik haberin kaldırılması için baskı yapıldığı iddia ediliyor.

Olayı haberleştiren basın kuruluşları, gazeteciler ve sosyal medya yorumcuları bu konudaki haberlerini, paylaşımlarını ve yorumlarını neden kaldırdığı merak konusu oldu. Aydın gündemini sarsan olayla ilgili yapılan haberlerin hangi gerekçeyle geri çekildiği, paylaşımların nasıl silindiğinin arkasında hangi gerekçenin olduğu merak ediliyor.

Yarın : AKP’li siyasetçinin babasını kim korudu? Nasıl elini kolunu sallayarak dolaştı?