Dün, Aydın’ın Efeler ve İncirliova ilçelerinde iki ayrı yürüyüş düzenlendi. Sabah erken saatlerde İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü tarafından duyurusu yapılan ve kamu çalışanlarının katılması istenen İncirliova’daki Şehitlere Saygı Yürüyüşü, AKP ve MHP’liler olmadan gerçekleştirildi. Duyurusunu yaptıkları yürüyüşe katılmayan İncirliova AKP İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve beraberindekiler, Efeler ilçesinde düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Daha sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AKP’li Celbek, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya yönelik bazı ifadeler kullanmıştı. Şehitler için yapılan yürüyüşe siyaset bulaştırdığı gerekçesiyle Aydınlılar’ın büyük tepkisini toplayan İncirliova AKP İlçe Başkanı Hüseyin Celbek, yeni bir skandala imza attı.

Binlerce vatandaşın katıldığı İncirliova yürüyüşüyle ilgili skandal ifadeler kullanan AKP’li Celbek, bu kez de yürüyüşe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile bütün İYİ Parti’li ve CHP’li belediye başkanlarının gizliden davet edildiğini öne sürdü. Bu gerekçeyle yürüyüşe katılmadıklarını ileri süren AKP’li Celbek’e vatandaşlar da büyük tepki gösterdi.

AKP’nin İncirliova’daki yürüyüşe siyaset karıştırdığını söyleyen vatandaşlar, “Yazıklar olsun. İncirliova’daki kalabalığı hepsi gördü. Burada şehitler için yürüyüş yapıldı. Bunların hesabına göre Aydın’daki yürüyüşe de MHP’li ve AKP’lilerin gizliden davet edilmiş olması gerekiyor. Böyle günlerde siyaseti bıraksın” ifadelerini kullandı.